Resa till Borås med buss

Om Borås

Borås är en modern stad med många sidor. Med ett rikt kulturliv, levande city och mängder med av smultronställen finns något för alla. 

Med över 100 000 invånare är Borås Västsverige näst störtsa stad och är ständig i förändring. Vissa kalla Borås för en textilstad. Andra väljer att kalla den för skulpturstad, entrepenörstad, shoppingstad eller designstad. Faktum är att Borås är allt det och mycket mer.

Berättelsen om Borås börjar med industrin. Vart man än går möts man än i dag av de stora vackra industribyggnaderna som byggdes under 1800-talet, ett arv från den tid då företag som Algots och Borås Wäfveri satte staden på kartan. Under textilindustrins glansdagar i mitten av 1900-talet arbetade 70 procent av stadens invånare i textilbranschen.

 

I dag är det historiens vingslag som slår i takt med dåtidens maskinbuller. De gamla industrilokalerna har förvandlats till framtidsfabriker där modern forskning, teknik och modedesign för textilstadens arv vidare. Borås är i dag ett nordiskt centrum för textil- och modeindustri, med en lång tradition och ljus framtid. Få städer av Borås storlek kan erbjuda ett så stort, rikt och varierat utbud. Här finns kultur, shopping, god mat, livligt nattliv och spännande upplevelser alltid när till hands. Här finns något för alla!

 

Läs gärna mer om Borås på http://www.boras.com/sv/

 

Res till/från Borås med Bus4You

Bus4you kör med sina sköna skinnsäten (2+1 säten i bredd), gratis trådlöst internet och eluttag vid varje säte, dagligen buss mellan Göteborg och Stockholm (och omvänt) via Borås. På vägen från Borås upp till Stockholm stannar bussen även i Jönköping, Linköping och Norrköping.

 

Res till/från Borås med Nettbuss express

Då efterfrågan på sträckan är såpass stor har vi valt att på fredagar, söndagar och vid storhelger komplettera upp Bus4You avgångarna med vårt andra expressbussvarumärke Nettbuss express. Här reser du billigt men i vanlig expressbusskomfort. På vägen upp mot Stockholm stannar Nettbuss express till i Jönköping, Mjölby, Linköping och Norrköping.