Resa till Göteborg med buss

Om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och har en alldeles unik karaktär som besökare från hela världen snabbt faller för. Göteborgs själ finns i den blomstrande musikscenen och i skärgården med sina undersköna badvikar. Den finns i all grönska och i spårvagnarna som tar sig runt i centrum. Den finns förstås också i stadens omtalade idrottsintresse med allt vad det för med sig av "änglar" och "makrillar" (Vet du inte vad det är? Fråga en göteborgare).

 

Sjöfart och handel har under lång tid skapat de internationella relationer som präglat Göteborg sedan år 1621 när Gustav II Adolf grundade staden. Valet av läge var strategiskt eftersom ön Hisingen var omgiven av norsk och dansk mark och kanalerna i centrum vittnar om att byggherrarna var holländare. De officiella språken var på den tiden både holländska, tyska, svenska och engelska. När Svenska Ostindiska Kompaniet påbörjade handel med Kina år 1731 återvände fartyg fullastade med porslin, te, kryddor och tyger. Brittiska vanor blev med tiden på modet och GÖteborg fick sitt smeknamn "Lilla London", som fortfarande gör sig påmint i den vänliga stämningen på humorn.

 

Vid sekelskiftet 1800/1900 fick staden sina breda boulevarder och parker. År 1923 invigdes nöjesparken Liseberg och Götaplatsen högst upp på paradgatan Avenyn.

 

Den gamla stadsdelen Haga är en liten oas i hjärtat av staden, med travliga kaféer och uteserveringar på sommaren och marknader under hösten. Butiker, restauranger och nöjen finns det även mer av ett hundratal meter därifrån vid Järntorget och i Linné.

                                                                                                                                                                                                               Källa: Arrivalguides.com

 

Har du planer att resa till Göteborg vill vi rekommendera att gå in på Göteborgs officiella besöksguide:  http://www.goteborg.com

 

 

Res till/från Göteborg med Bus4You

Nettbuss Bus4You kör med sina sköna skinnsäten (2+1 säten i bredd), gratis WiFi och eluttag vid varje säte, dagligen bussar mellan Göteborg - Oslo,  Göteborg - Malmö och Göteborg och Stockholm. På vägen upp mot Oslo stannar inte bussen någonstans på vägen, vilket gör att resan går snabbare än tåget! Ner till Malmö gör bussen stopp i Helsingborg och Lund. Vid resor upp mot Stockholm gör bussen stopp i Borås, Jönköping, Linköping och Norrköping.

 

Res till/från Göteborg med Nettbuss express

Med Nettbuss express reser du billigt men i vanlig expressbusskomfort. Nettbuss express kör dagligen bussar mellan Göteborg - Oslo och Göteborg - Köpenhamn. På vägen upp mot Oslo stannar bussen i Uddevalla, Tanum, Sarpsborg och Moss. Påväg söderut gör bussen stopp i Helsingborg, Malmö, Kastrup. På fredagar och söndagar erbjuder vi även avgångar till Stockholm med Nettbuss express. bussen stannar då i Borås, Jönköping, Mjölby, Linköping och Norrköping.