Resa till Jönköping med buss

Om Jönköping

Jönköping är Sveriges fjärde största hotellstad och är även en av de största mässarrangörerna i Norden. Det är alltid något som händer här, och människor att möte och lära känna. Jönköping är perfekt för dig som vill koppla av, shoppa och äta gott ute.

Staden består av lika delar vatten, gator, och stränder. Jönköping är också en av de restaurangtätaste städerna i Sverige. Stadskärnan är uppbyggd kring tre sjöar och har mysiga, smala gränder, caféer och restauranger. Det är lätt att hitta en plats i solen att koppla av på, vare sig du skal äta lunch, middag eller bara fika. Och när mörkret faller börjar det rika nattlivet med trevliga barer och pulserande nattklubbar.

 

Jönköping är den perfekta lilla storstan - en naturlig mötesplats med spännande människor, stora möjligheter och allt inom gångavstånd. Det finns till och med ett naturreservat - Roselunds bankar - mitt i staden, mellan Jönköping och Huskvarna. Centrala Jönköping har också den vackra Stadsparken, med trevliga gångstigar, exotiska djur, lekparker och gamla historiska byggnader.


Du behöver ingen kompass för att upptäcka Jönköpings vackra omgivningar. Bara några minuter från stadens centrum hittar du vattenfall, berg, ängar och skogsmark, utkiksposter och naturreservat. De flesta platserna kommer du lätt till med cykel via stigar och vandringsleder.

                                                                                                                                                                                                               Källa: Arrivalguides.com

 

Res till/från Jönköping med Bus4You

Bus4you kör med sina sköna skinnsäten (2+1 säten i bredd), gratis trådlöst internet och eluttag vid varje säte, dagligen buss mellan Göteborg och Stockholm (och omvänt) via Jönköping. På vägen från Göteborg upp till Stockholm stannar bussen även i Linköping och Norrköping.


Res till/från Jönköping med Nettbuss express

Då efterfrågan på sträckan är såpass stor har vi valt att på fredagar, söndagar och vid storhelger komplettera upp Bus4You avgångarna med vårt andra expressbussvarumärke Nettbuss express. Här reser du billigt men i vanlig expressbusskomfort. På vägen upp mot Stockholm stannar Nettbuss express till i Mjölby, Linköping och Norrköping.