Resa till Jönköping med buss

Om Jönköping

Gnistrande och glimmande av ljus ligger Jönköping vid Vätterns sydspets. Sverige vackraste belägna kommun, enligt många. Själva stadskärnan öppnar sig mot tre sjöar med mysiga gränder och kanaler däremellan. Staden är också en utav Sveriges restaurangtätaste städer, man hittar lätt ett bord både till lunch eller middag och det finns restauranger för alla typer av kulinariska maträtter.

 

Jönköping är en av Sveriges äldsta städer. 1284 utfärdade Kung Magnus Ladulås nya privilegier för Jönköping och i brevet ger han Jönköpingsborna rätt till att hålla två årliga marknader. Vilket lever vidare än i dag om än något utökat, torghandeln som är en gammal tradition lockar varje lördag en stor mängd besökare. Jönköping har cirka 127 000 invånare och är därmed en av Sveriges tio största kommuner. Genom sitt centrala läge i Sverige har Jönköping blivit något utav ett nav för logistiken i södra Sverige och flera stora distrubitionsföretag har sina huvudlager i kommunen.

 

Läs gärna mer om Jönköping på www.destinationjonkoping.se

 

Res till/från Jönköping med Bus4You

Bus4you kör med sina sköna skinnsäten (2+1 säten i bredd), gratis trådlöst internet och eluttag vid varje säte, dagligen buss mellan Göteborg och Stockholm (och omvänt) via Jönköping. På vägen från Göteborg upp till Stockholm stannar bussen även i Linköping och Norrköping.


Res till/från Jönköping med Nettbuss express

Då efterfrågan på sträckan är såpass stor har vi valt att på fredagar, söndagar och vid storhelger komplettera upp Bus4You avgångarna med vårt andra expressbussvarumärke Nettbuss express. Här reser du billigt men i vanlig expressbusskomfort. På vägen upp mot Stockholm stannar Nettbuss express till i Mjölby, Linköping och Norrköping.