Resa till Malmö med buss

Om Malmö

Malmö grundades under första halvan av 1200-talet och har lytt under Danmark. 1658 blev Malmö svenskt från Danmark med det tog närmare 200 år innan integreringen bar frukt. Som industristad blomstrade Malmö ända fram till dess att varvsnäringen slogs ut i början av 1970-talet, med utflyttning och sviktande självförtroende som följd. De senaste åren har Malmö dock rest sig igen, och det med besked.

 

I juni år 2000 återförenades staden med Danmark tack vara Öresundsbron. Bomässan året efter öppnade äntligen staden mot vattnet och Europas högsta - och kanske mest spektakulära - bostadshus byggdes. Turning Torso reser sig över det gamla varvsområdet och lockar mängder av fascinerade åskådare. Runt omkring växer Högskolan och kunskapsintensiva företag slåss om de nya kontorspalatsen. Staden har föryngrats och vitaliserats och inflyttningen slår ständigt nya rekord.

 

I centrala Malmö finns Ribersborg, en två kilometer lång sandstrand. Simma, jogga eller grilla under sommarhalvåret. Under vinterhalvåret finns Kallbadhusets härliga bastu att värma sig i efter vinterdoppet!

 

Malmös parker är ett naturligt inslag i stadens miljö och Kungsparken och Slottsparken är givna utflyktsmål för picknick och promenader. Pildammsparken erbjuder stora öppna ytor och två stora sjöar som lockar till sig ett rikt fågelliv. Möllevångstorget med sin öppna marknad bjuder på stånd där man kan fynda bland den livliga torghandeln. Under kvällen är Möllan, som torget kallas i folkmun, en av de krogtätaste mötesplatserna i hela Malmö. För den som är hungrig finns ett stort utbud av restauranger som lockar med dofter från all världens kök. För den som är på festhumör finns flera klubbar med ett brett musikutbud som lockar runt Möllevången. KB, Babel, Debaser, Moriska paviljongen och Cuba Café är några kända exempel.

                                                                                                                                                                                                               Källa: Arrivalguides.com