Vi kör för att 1000 barn ska få äta sig mätta i jul

Många barn och dess familjer lever i fattigdom i Sverige. Julen närmar sig och det finns föräldrar som känner oro för att inte kunna ge sina barn en fin jul. Vi vill göra skillnad!
 
Därför har vi startat upp ett samarbete med hjälporganisationen Giving People som fokuserar på barn i Sverige som lever i fattigdom. Giving People arbetar året runt för att förse behövande barn med mat, kläder och möjlighet till en trygg barndom. Det finns en kvarts miljon utsatta barn i Sverige och mörkertalet är stort. Hjälpen är många gånger livsavgörande för att förhindra social utsatthet och långtgående konsekvenser för de barn som drabbas.
 
Förra året hjälpte Giving People mer än 1250 familjer att få julmat och/eller julklappar och nästan 5000 barn fick julklappar tack vare olika insamlingar. Vi vill försöka hjälpa ytterligare 1000 barn att kunna äta sig mätta i jul.

Initialt har vi nu donerat 100.000 kronor till Giving People, vilket resulterar i att 333 barn får mat på bordet under julen. För varje bokning under perioden 1-20 december 2016 kommer vi att skänka  fem kronor till Giving People. Som gäst hos oss kan du i samband med biljettköp själv bidra med fem kronor som går oavkortat till Giving People. Målet är att samla ihop så att vi kan komma upp i minst 1000 julmatkassar, så att minst 1000 barn får äta sig mätta!

Tillsammans kan vi hjälpa barn och föräldrar att få en bättre jul! 

 matkassarbanner2.png

 
Om Giving People
Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att förebygga samt motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. Organisationen levererar akut hjälp till barnfamiljer över hela Sverige.
Läs mer om Giving Peoples arbete genom att klicka här
Pressrelease, utgiven den 1 december 2016
Foto: Amanda Liljevall

 

sidecolumngiving.png