Nettbuss och NSB blir Vy. Läs mer på vy.se

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Vi kör för att fler än 1000 barn i Sverige ska få en julklapp

Resultat 24 december 2018:
Vi på Nettbuss Bus4You har kört för att fler än 1000 barn ska få en julklapp
att öppna idag och vi nådde målet! Vi har samlat ihop 305 100 kronor till hjälporganisationen Giving People för att hjälpa barn i Sverige som lever i ekonomisk utsatthet. Pengarna går oavkortat till behövande barnfamiljer och är avsedda för julklappar. Idag, på självaste julafton, känns det otroligt skönt att veta att 1017 barn får en liten julklapp som vi tillsammans med er har samlat ihop till.

Många barn och dess familjer lever i fattigdom i Sverige. Julen närmar sig och det finns föräldrar som känner oro för att inte kunna ge sina barn en fin jul. Vi vill göra skillnad!

Vi har därför ett samarbete med hjälporganisationen Giving People som fokuserar på barn i Sverige som lever i fattigdom. Det finns en kvarts miljon utsatta barn i Sverige och mörkertalet är stort. Hjälpen är många gånger livsavgörande för att förhindra social utsatthet och långtgående konsekvenser för de barn som drabbas. 

Giving People arbetar året runt för att förse behövande barn med mat, kläder och möjlighet till en trygg barndom. Förra året fick mer än 1840 familjer hjälp med julmat och/eller julklappar. Vi vill i år hjälpa så att ytterligare minst 1000 barn får en julklapp att öppna på julafton. 

Vi hoppas att nå målet genom att avsätta fem kronor för varje resa vi säljer mellan den 7 december och den 22 december 2018. Ju fler som reser desto mer pengar skänker vi. Alla pengar vi samlar in går oavkortat till Giving People. Vi kommer utöver det att ha aktiviteter via våra social medie-kanaler Facebook och Instagram. Engagemang genererar pengar som vi kommer att skänka. I samband med att du köper en biljett hos oss kan du också välja att själv skänka 20 kronor till Giving People. 

Tillsammans kan vi hjälpa barn och föräldrar att få en bättre jul!

 

Mer information om insamlingen 

Giving People (organisationsnummer: 802475-9436) arbetar med ärenden. När en barnfamilj söker hjälp hos Giving People gör organisationens administratörer ett utredningsarbete för att säkerställa att familjen lämnat sanningsenliga uppgifter. När utredningsarbetet är utfört och barnfamiljen blir godkända för att få hjälp skapas ett ärende. Barnfamiljen matchas sedan i Giving Peoples givarregistret och i detta fall tilldelas presentkort. Barnfamiljen får hjälp snabbt och väntetiderna är korta.

Det som Giving People oftast hjälper till med är mat, vinterkläder, regnkläder och julklappar. Vad gäller julklappar som är årets fokusområde får varje barn i de familjer som beviljas hjälp från Giving People ett presentkort till ett värde av 300 kronor. I ansökan anges vad barnen i familjen önskar sig eller behöver. Det kan vara allt från leksaker, pyssel, kläder eller någon sportartikel. Giving People förser familjen med ett presentkort från den affär som passar bäst för önskemålet. Därefter kan familjen inhandla en eller flera julklappar som barnet önskar sig. 

De sökande informeras av Giving People om att eventuella kreditupplysningar kommer att tas och de måste alltid lämna personnummer, fullständig adress samt telefonnummer. Giving Peoples utredningsarbete är enkelt, målet med utredningen är att bekräfta att de uppgifter den sökande lämnat är sanningsenliga och att hindra bedragare från att lura till sig hjälp.

För att få ut presentkorten i god tid har vi initialt skänkt 150.000 kronor. Resterande belopp kommer vi att ”köra in” eller samla in via biljettförsäljning, aktiviteter via sociala medier, insamlingar etc. Samlar vi in 300.000 kronor kommer vi att kunna ge 1000 barn julklappar, vilket är årets mål. Lyckas vi att samla in mer kommer vi att skänka mer!  

Pengarna går oavkortat till de behövande. Giving People tar inget själva vilket är extremt ovanligt när det kommer till denna typ av organisationer. Som företag får man välja vad pengarna ska gå till när man stöttar Giving People. Vill man att de ska öronmärkas 100% till hjälparbetet så görs det.  

Vad vi gjort tidigare?

Nettbuss Bus4You har samarbetat med Giving People sedan 2016. Då genomförde vi en julkampanj vilket resulterade i att vi skänkte 303.300 kronor som oavkortat gick till Giving People. Pengarna var öronmärkta för julmatkassar och 1011 barn fick möjligheten att äta sig mätta under julen.

Året därpå körde vi med målsättningen att samla in till minst 800 julmatkassar för våra seniorer. Hela 249.300 kronor samlade vi in, vilket gav mat till 831 seniorer julen 2017. Pengarna gick oavkortat till Giving People Senior och var öronmärkta till mat. 

Skänk ett bidrag till Giving People direkt

Du kan själv skänka ett bidrag till Giving Pepoles verksamhet. Swisha valfri summan via nr 123 137 65 24 eller gör en traditionell insättning på Giving Peoples bankgiro 516-8851. Pengarna går till oavkortat till verksamheten.

Om Giving People

Vill du läsa mer om Giving People och deras fantastiska arbete? Gå in på www.givingpeople.se för att läsa mer.