Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Tryggare för våra barn och ungdomar

Tryggare för våra barn och ungdomar

Nettbuss Bus4You har inlett ett samarbete med Aktiv skola. Aktiv skola är en stiftelse som arbetar för barns välmående, främst i skolan. Aktiv skola har huvudfokus på miljö, hälsa och psykisk ohälsa samt arbetar mot droger, mobbing och grooming (nätpedofiler). Som en del i Nettbuss Bus4Yous arbete med social hållbarhet har vi valt att stödja Aktiv skola, med fokus på grooming.

Aktiv skola berättar att:
Ungefär 50% av alla tjejer i årskurs 9 har blivit kontaktad någon gång av en pedofil via nätet, det är en helt galen, oacceptabel siffra. Såklart blir även pojkar utsatta. Vi kanske inte kan minska antalet pedofiler, men vi måste göra det vi kan och det är att utbilda. Vet barn och föräldrar om riskerna kan vi undvika att våra barn råkar ut för det värsta. Vi arbetar även för hårdare straff mot såna här brott.

På Aktiv skolas webbsida kan du läsa mer om deras arbete för att skapa en tryggare uppväxt för våra barn. Aktiv skola har skapat ”Jag tror jag är lite kär i dig”, en film om grooming. Filmen handlar om Nadja, en helt vanlig tonårstjej. I filmen träffar hon en kille på nätet, först flörtar de och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart mer. Jag tror jag är lite kär i dig skildrar hur lätt det är att manipuleras och hur snabbt en situation som från början verkar oskyldig kan övergå till ett sexuellt övergrepp.

Det är ett tufft ämne att prata om men filmen tillsammans med ett diskussionsunderlag som Aktiv skola tagit fram kan göra det lite lättare. Filmen kan du se genom att klicka här och diskussionsunderlaget hittar du här

När du reser med Nettbuss Bus4You bidrar du till en tryggare uppväxt för våra barn!