Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Resa till och från Eskilstuna med buss

Den 30 mars 2020 startar vi upp en linje som går mellan Eskilstuna och Arlanda flygplats. Linjen kommer att trafikeras av vårt premiumalternativ Vy Bus4You. Satsningen innebär att Eskilstuna totalt sett får 130 avgångar per vecka till och från Arlanda flygplats och att tio nya tjänster skapas.  

Biljetter kommer att vara möjligt att köpa inom kort! 

Läs pressreleasen här >> 

 

Res med Vy Bus4You till och från Eskilstuna   

Vy Bus4You erbjuder:  
- Stora sköna fåtöljer  
- Stort benutrymme  
- WiFi (gratis)  
- Eluttag  
- Möjlighet att sitta för dig själv, eller tillsammans med ditt favoritsällskap  
- 98% punktlighet  

Våra tre varumärken Vy express, Vy Bus4You och Flygbussarna toppar listan över de företag inom persontransport som har högst kundnöjdhet. Det visar en undersökning som Svenskt kvalitetsindex, SKI genomfört för 2020.   

Under de tio senaste åren har Vy Travel AB (tidigare Nettbuss Travel AB) placerat sig på förstaplatsen i undersökningen med den högsta nöjdheten bland privatresenärer inom persontransport. Det innefattar resor med tåg, buss och flyg i Sverige. Vi på Vy Travel AB bedriver kommersiell expressbusstrafik med tre varumärken; Vy Bus4You, Vy express och Flygbussarna. Källa: kvalitetsindex.se 

Resor med Vy Bus4You är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och Vy är trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001:2012. 

 
Våra billigaste biljetter hittar du på nettbuss.se men du kan också köpa biljett hos någon av våra återförsäljare eller ringa 0771-151515.   

   
Eskilstuna 

Eskilstuna är en av Sveriges vackraste tätorter i Södermanland. Staden är uppkallad efter helgonet S:t Eskil som verkade i Tuna på 1000-talet. 2009 firade Eskilstuna 350-års jubileum.   

Med en befolkning som ständigt utökas är det Sveriges mest växande stad. Med invånare från alla världens hörn väcker den lilla storstaden respekt och en stor nyfikenhet gentemot saker som är nya eller annorlunda vilken i sin tur medför att alla oavsett kön, ålder, kultur kan känna sig välkomna.   

 
Shopping 
I Eskilstuna finner du ett mycket brett urval av olika shoppingmöjligheter. Gallerior eller andra typer av butiker finner du i centrum. Är du en storshoppare finns det stora köpcentret Tuna Park en liten bit utanför stadskärnan med ett drömutbud av kläder, skor, smycken och egentligen vad du än efterfrågar!   

Gillar du däremot vintage och har ett starkt miljötänk är ReTuna Återbruksgalleria något du inte får missa. Världens första galleria i sitt slag där du enbart kan handla återvunna, återbrukade och miljövänliga produkter. Inte konstigt att Eskilstuna är en svensk förebild internationellt när det kommer till miljötänk.   

 
Kultur & nöje 
Med promenader genom staden så finner du ett stort utbud av goda restauranger, kultur, nöjen och andra aktiviteter inramat av grönområden. Med en underbar vandring kring Eskilstunaån kan man uppleva några av stadens finaste och mest intressanta platser såsom stadsmuseum, konstgallerier, kaféer och en mängd vackra byggnader.   

Promenaden som är ca 3 km lång tar omkring 60 minuter och är dessutom anpassade för permobiler och barnvagnar.   

Denna vackra öppna, välkomnande idrotts- och musikintresserade föreningsstad är ständigt under utveckling.  

Rademachersmedjorna är ett friluftsmuseum i centrala Eskilstuna med hus mycket välbevarade från 1650-talet. Öppet dygnet runt och fri entre. Runt området finner man många mindre företag som utför traditionella hantverk som de erbjuder till försäljning.    

 
För barnen 

På Parken Zoo som är ett av Eskilstunas mest populära besöksmål kan du träffa djur från världens alla hörn i djurparken. Eller varför inte upptäcka den spännande nöjesparken, ta ett dopp i utomhusbadet eller njuta av underhållning så som konserter, teater och dylikt från någon av parkens två scener. Denna familjefavorit passar för de yngsta likaväl som de äldre. För mer info om Parkens Zoo klicka här 

 
Turistinformation 
Parken Zoo är en auktoriserad turistinformation. Här hittar du bland annat kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten och kan få hjälp med enklare frågor.  
Källa: eskilstuna.nu 

Vill du veta mer om vad som händer i Eskilstuna? Klicka  här  för att komma till Eskilstunas officiella besöksguide. Övriga aktuella lokala evenemang kan du också finna genom att klicka  här.    

 

Fem intressant fakta om Eskilstuna
Springpride  – Eskilstunas egen pridefestival firade tio år i april 2016. När festivalen startade, var det en av de första HBTQ-festivalerna i Sverige.  

Många duktiga musiker kommer från staden. Bland dem kan bandet Kent nämnas. Det beror bland annat på att Eskilstunas stad har Sveriges äldsta musikskola och ett av Europas största musikhus.   

Sveriges populäraste smörgås, Skogaholmslimpa med ost, kommer från Eskilstuna. Skogaholmsbageriet startades 1926 i staden. cirka 300 000 000 skivor av detta populära bröd får vi svenskar i oss varje år.   

Med sitt drivande miljöarbete är Eskilstuna en stor svensk förebild internationellt. Kommunen utsågs 2012 till Sveriges bästa kommun ur miljösynpunkt av tidningen Aktuell Hållbarhet.   

Integrationsprojektet språkvän/flyktingguide startade i Eskilstuna stad och har spridits som en löpeld över Sverige. Idag har staden det nationella samordningsansvaret och hjälper aktörer i andra städer att komma igång med sina flyktingguideverksamheter.