Resa till Helsingborg med buss

Om Helsingborg

 
Helsingborg är befolkningsmässigt Sveriges åttonde största tätort, och Skånes andra största stad (efter Malmö). Helsingborg ingår i Öresundsregionen och ligger vid Öresunds smalaste del. Det är endast fyra kilometer som skiljer staden från Helsingör i Danmark. Helsingborg har en härlig mix av storstad och charmig småstadsidyll och är full av historia såväl gammal som modern, dansk som svensk. Arkitekturen sträcker sig från medeltid, via funkis till nutid. Dunkers Kulturhus, de magnifika rhododendronodlingarna på Sofiero, den doftande rosenträdgården på Fredriksdal och Kärnan är några av Helsingborgs stoltheter, som kommit att bli stans främsta kännetecken. Nedan presenterar vi kort om vad vi tycker kan vara värt att uppleva när man är i Helsingborg:

Shopping och restauranger
Många av stadens butiker hittar du i de centrala delarna när du strosar fram utmed Kullagatan, Bruksgatan, Drottinggatan, Järnvägsgatan och Storgatan. Du kan också ta dig till Väla Centrum, södra Sveriges största shoppingcenter. Helsingborg har ett stort utbud av restauranger, barer, pubar och kaféer. Gillar du öl och är nyfiken på bryggeri erbjuder Helsingborgs bryggeri en rundvandring där du kan lära dig om skånsk bryggarkultur och hur ölet bryggs - från maltkross till tappning på flaska. Här kan du även få provsmaka bryggeriets ölsortiment.
 
Dunkers Kulturhus, en mötesplats för kultur i alla former
Konsthall, stads- och kulturhistoriska utställningar, musik- och teaterarrangemang samt restaurang. Södra Sveriges största kulturhus är en arena för konstnärliga och kreativa upplevelser, lärande och skapande.
 
Konserthuset och Stadsteatern
Konserthuset lockar med ett brett program med artistelit, körer och inte minst Helsingborgs egen symfoniorkester som regelbundet håller konserter i huset. Helsingborgs stadsteater bedriver teaterverksamhet runt om i södra Sverige och då framförallt i Skåne.

 

Kärnan
Kärnan är Helsingborgs medeltida försvarstorn, en symbol som vakat över staden i nästan 700 år. Kärnan är det som återstår av mäktiga Helsingborgs slott och har man pigga ben kan man gå upp i tornet för att se utsikten över hamnen, Öresund och Helsingör.
 
Norra hamnen och strandpromenaden
Norra hamnen har en kontinental känsla med en vacker kajpromenad där restaurangerna ligger på rad. Helsingborgs småbåtshamn upptar början på strandpromenaden i Norra hamnen. Vandrar du norrut utmed kusten hittar du bryggbad som övergår till vit sandstrand. Gröningen som är ett grönområde längs stråket är populärt bland helsingborgarna för picknick och grillning.
Fredriksdal museer och trädgårdar
Charmiga gamla stadskvarter, en levande skånsk lantgård, parker och en botanisk trädgård. Att besöka Fredriksdal museer och trädgårdar är som att göra en utflykt i historien.
 
Sofiero slott och slottsträdgård
Sofiero har utsetts till Europas vackraste park och är väl värd ett besök.
 
Tropikariet
Tropikariet är en exotisk inomhusdjurpark där du kan få träffa allt från lemurer och apor till hajar och krokodiler.
 
Vill du veta mer om vad som händer i Helsingborg? Klicka här för att komma till Helsingborgs officiella besöksguide.

 

borasbildrad.png

 

Res till och från Helsingborg med Nettbuss Bus4You

När du reser med Nettbuss Bus4You kan du välja att resa i sköna, breda fåtöljer (2+1 säten i bredd) med extra utrymme för benen. Ombord finnsgratis WiFi och eluttag vid varje säte. Nettbuss Bus4You kör dagligen bussar till och från Helsingborg. Norrut går vi till Göteborg och Oslo och söderut går vi till Lund och Malmö. Det går också fint att resa från vidare från Göteborg till Borås, Jönköping, Linköping, Norrköping och Stockholm. Att resa med Nettbuss Bus4You är enkelt, behagligt och snällt mot både plånboken och miljön. Våra billigaste biljetter hittar du på nettbuss.se

 

Res till och från Helsingborg med Nettbuss express

Med Nettbuss express reser du billigt men i vanlig expressbusskomfort. Nettbuss express kör från Oslo till Köpenhamn via Moss, Sarpsborg, Tanum, Uddevalla, Göteborg, Helsingborg,  Malmö och Kastrup. Nettbuss express erbjuder bussresa till marknadens lägsta priser och de billigaste biljetterna hittar du på nettbuss.se.