Resa till Köpenhamn med buss

Om Köpenhamn

 

 
Köpenhamn eller København som man säger på danska är Danmarks huvudstad. Staden ligger på öarna Själland och Amager, vid Öresund.
Köpenhamn är Danmarks ekonomiska, kulturella och vetenskapliga centrum, samt säte för Folketinget (parlamentet), för regeringen samt för Danmarks regerande drottning. Tillsammans med Malmö ingår städerna i den transnationella samarbetsregionen Öresundsregionen. Köpenhamns tätort har cirka 1,25 miljoner invånare och Storstadsområdet har nästan 2 miljoner invånare.
Köpenhamn har flera gånger utsetts till världens bästa stad att leva och bo i. Detta är mycket tack vare den spännande arkitekturen, de många gourmetrestaurangerna och grönområdena, de rena hamnbassängerna som folk kan bada i och den unika cykelkulturen. När du besöker Köpenhamn blir du inte besviken. Det är en ungdomlig men samtidigt en historisk stad med ett enormt utbud för alla tycken och smaker.

Nettbuss kör flera gånger dagligen till och från Köpenhamn - staden som har allt! Antingen kan du resa fram och tillbaka över dagen, eller välja att stanna över. I Köpenhamn hittar du trevlig shopping, levande kultur och ett sjudande nattliv.

SHOPPING: Det klassiska butiks- och promenadstråket mellan Kungens Nytorv och Rådhusplatsen heter Strøget. På eller runt Strøget hittar du både danskt och internationellt mode såsom Burberry, Gucci, Louis Vuitton och danska märken som Bruuns Bazar, By Malene Birger och Mads Nørgaard. Om du är ute efter en något billigare prisklass, ska du bege dig till Vesterbro eller Nørrebro. I Köpenhamn finns också många vintagebutiker med underbara kläder, skor och smycken från förr. Är du intresserad av kläder från de stora modehusen kan vi rekommendera ett besök på Atelier Décor, Carmen och Fantasio eller Ça Roule Ma Poule. Det finns även en mängd secondhandbutiker som drivs av hjälporganisationerna Folkekirkens Nødhjælp, Røde Kors och Mellemfolkeligt. Dansk design är känd världen över och inredningsbutiker finns det gott om. Illums Bolighus på Strøget, GUBI i Frihavnen och CasaShop på Store Regnegade är alla väl värda ett besök.

SE & GÖRA: Om du inte är mycket för shopping kanske Köpenhamns Zoo, Den Blå Planet, Tivoli eller den botaniska trädgården kan locka. Varför inte fixa en liten picknic och slå dig ner i någon av de fina grönområdena? Eller hyra en cykel för att ta sig runt. Billigt och miljövänligt! Är du intresserad av konst bör du inte missa Statens Museum for Kunst vars samlingar omfattar mästerverk av Rubens, Rembrandt, Matisse, Picasso, Munch, Jorn, Kirkeby och Kvium. För den som är intresserad av antika samlingar kan man smyga iväg från myllret in i vackra oasen Glypoteket. 

ÄTA: Vid de färgglada, gamla, sneda och otroligt vackra husen i Nyhavn är det perfekt att slå sig ned för att vila benen. Här kryllar det av restauranger och barer. Man kan också göra som lokalbefolkningen; köpa en öl från en närliggande butik och vila fötterna på kajen. Kvarteret Kødebyen är också att rekommendera. Det moderna Köpenhamn samlas över grytorna i den nya tidens restauranger. Restaurangen Kul är en av de trevligaste. Missa inte heller ett smørrebröd tillsammans med en kall grön.

Planerar du ett besök i Danmarks huvudstad kan vi rekommendera dig att besöka visitdenmark.se eller klicka här för att läsa med om Köpenhamn.  

 

bildrad köpenhamn.png

 

Res till Köpenhamn med Nettbuss express och Nettbuss Bus4You


Nettbuss express kör dagligen till Köpenhamn från Oslo, Moss, Sarpsborg, Tanum, Uddevalla (Torp), Göteborg, Helsingborg och Malmö. Med Nettbuss express reser du riktigt billigt i vanlig expressbusskomfort. Ombord finns gratis WiFi och eluttag. Nettbuss express trafikerar sträckan Stockholm, Norrköping, Linköping, Mjölby, Jönköping, Borås och Göteborg. Vi erbjuder bussresa till marknadens lägsta priser och de billigaste biljetterna hittar du på nettbuss.se.

Nettbuss Bus4You kör med sina fina dubbeldäckare till Köpenhamn under veckosluten. När du reser med Nettbuss Bus4You kan du välja att resa i sköna, breda fåtöljer (2+1 säten i bredd) med extra utrymme för benen. Ombord finnsgratis WiFi och eluttag vid varje säte. Nettbuss Bus4You kör dagligen bussar till Malmö från Oslo, Göteborg, Helsingborg, Lund, Borås och Jönköping. Att resa med Nettbuss Bus4You är enkelt, behagligt och snällt mot både plånboken och miljön. Våra billigaste biljetter hittar du på nettbuss.se