Res till Smedjebacken med Nettbuss Bus4You

I Dalarnas län ligger Smedjebackens kommun där ca 10 700 invånare bor. Vid sjön Norra Barken ligger tätorten Smedjebacken och som namnet avslöjar har det tidigare funnits starka kopplingar till järnindustrin, främst genom Smedjebackens Walsverk. Orten kännetecknas av bevarade smedjor, gruvor och hyttor som använts i samband med järnframställning och utskeppning. 

Idag är Flatenbergs hytta omgjort till museum och kan besökas en bit utanför samhället. Det finns även möjlighet att ta del av Smedjebackens historia genom Ekomuseum Bergslagen där ångbåtsbrygga, lokstall och järnbod finns att utforska. Det här en av landets första så kallade Ekokommuner som eftersträvar att ta vara på sina naturresurser.
 
I Smedjebacken finns också närhet till vatten vilket öppnar upp för utflykt till sjöss, kanske för att prova fiskelyckan. Här finns en av landets största insjöhamn så för den som har fritidsbåt finns möjlighet att ta sig till Mälaren via Strömholms Kanal.
 
Läs gärna mer på www.smedjebacken.se.

 

Smedjebacken - Arlanda flygplats utan byte!
När du reser med Nettbuss Bus4You reser du i sköna, breda fåtöljer (2+1 säten i bredd) med extra utrymme för benen. Ombord finns gratis WiFi och eluttag vid varje säte. Nettbuss Bus4You kör dagligen bussar mellan Ludvika och Arlanda flygplats och Stockholm via Smedjebacken, Söderbärke, Fagersta och Västerås. Det går också fint att resa vidare från Västerås till Örebro, Karlskoga, Kristinehamn mot Karlstad och Oslo med Nettbuss Bus4You. Att resa med Nettbuss Bus4You är enkelt, behagligt och snällt mot både plånboken och miljön. Våra billigaste biljetter hittar du på nettbuss.se.

 

arlanda.png