Nettbuss och NSB är Vy. Läs mer på vy.se

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Resa till Smedjebacken med buss

Nettbuss Bus4You kör dagligen bussar mellan Ludvika och Arlanda flygplats och Stockholm via Smedjebacken, Söderbärke, Fagersta och Västerås. Det går också fint att resa vidare från Västerås till Arboga, Örebro, Karlskoga, Kristinehamn, Karlstad Årjäng och Oslo med Nettbuss Bus4You.

Nettbuss Bus4You erbjuder:
- Stora sköna fåtöljer
- Stort benutrymme
- WiFi (gratis)
- Eluttag
- Möjlighet att sitta för dig själv, eller tillsammans med ditt favorit sällskap
- 98% punktlighet

Nettbuss Bus4You har Sveriges nöjdaste kunder enligt mätningar gjorda av SKI, Svenskt kvalitetsindex. I nio år i rad har Nettbuss Bus4You fått högst betyg i hela persontransportbranschen vilket inkluderar tåg-, flyg- och bussbolag. Resor med Nettbuss Bus4You är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och Nettbuss är trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001:2012.

Våra billigaste biljetter hittar du på nettbuss.se men du kan också köpa biljett hos någon av våra återförsäljare eller ringa 0771-151515. 

 

Smedjebacken 

I Dalarnas län ligger Smedjebackens kommun där ca 10 700 invånare bor. Vid sjön Norra Barken ligger tätorten Smedjebacken och som namnet avslöjar har det tidigare funnits starka kopplingar till järnindustrin, främst genom Smedjebackens Walsverk. Orten kännetecknas av bevarade smedjor, gruvor och hyttor som använts i samband med järnframställning och utskeppning. 

Idag är Flatenbergs hytta omgjort till museum och kan besökas en bit utanför samhället. Det finns även möjlighet att ta del av Smedjebackens historia genom Ekomuseum Bergslagen där ångbåtsbrygga, lokstall och järnbod finns att utforska. Det är en av landets första så kallade Ekokommuner som eftersträvar att ta vara på sina naturresurser.
 
I Smedjebacken finns också närhet till vatten vilket öppnar upp för utflykt till sjöss, kanske för att prova fiskelyckan. Här finns en av landets största insjöhamnar så för den som har fritidsbåt finns möjlighet att ta sig till Mälaren via Strömholms Kanal.
Källa: smedjebacken.se