Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Press

Press

Nettbuss AB är Nettbuss svenska koncernbolag med stödfunktioner till koncernens operativa dotterbolag Nettbuss Travel AB och Team Verkstad AB. Har du pressfrågor som rör Nettbuss? Vänligen kontakta oss genom att maila till press@nettbuss.se.
 

Pressreleaser - Nettbuss Bus4You

Tidigare i juni meddelade Vy Bus4You en utökad trafik mot Stockholm i samband med att Folkhälsomyndigheten lättade på reserestriktionerna i landet. Nu öppnar bussbolaget även upp för en utökning av trafiken på samtliga tre linjer under sommaren med cirka 90 till 100 procent. Sommartidtabellen gäller mellan 6 juli och 16 augusti.

Klicka här för att läsa pressreleasen 

För många har den rådande situationen inneburit ett förändrat resemönster samtidigt som behovet för arbetspendling kvarstått för de som inte haft möjligt att arbeta hemifrån. Samtidigt öppnas möjligheterna till fritidsresor upp, den 13 juni, inom landet. Med det som bakgrund utökar Vy Bus4You sin trafik med fler avgångar till Stockholm Central.

Till pressresleasen 

– 10 nya arbetstillfällen i Eskilstuna när Vy Bus4You expanderar.

Vy Bus4You utökar sin verksamhet i Eskilstuna och etablerar en expressbusslinje till Arlanda flygplats. Satsningen innebär att Eskilstuna totalt sett får 130 avgångar per vecka till och från Arlanda flygplats och att 10 nya arbetstillfällen skapas. Den 30 mars är den nya linjen i trafik.

Läs hela pressreleasen här >>

– Vy Bus4You satsar på linjen mellan Örebro och Karlstad när tågtrafiken avvecklas. 

Vy Bus4You utökar sin verksamhet med en ny bussdepå i Örebro och utökar bussflottan med sex nya expressbussar. Då Värmlandstrafiken och Region Örebro avvecklar tågtrafiken mellan städerna i slutet av 2020 innebär satsningen bättre pendlingsmöjligheter mellan Örebro och Karlstad. De nya expressbussarna är i trafik i 30 mars och det kommer avgå 17 resor varje dag i vardera riktningen.

Läs hela pressreleasen här >>

​För fjärde året i rad körde bussbolaget Vy Bus4You in pengar till välgörenhetsorganisationen Giving People och 5 kronor för varje bokad resa mellan 9–22 december gick till Giving People. Pengarna har oavkortat gått till julklappar och julmat till behövande familjer. Just denna insamling bidrog till att 1049 barn får en julklapp i jul då 314 700 kronor samlades in. Totalt sett har bussbolaget och dess gäster bidragit med närmare en 1,4 miljoner kronor till Giving People under en period på fyra år.

Läs hela pressreleasen >>

Vy förvärvar Flygbussarna från Transdev och Flygbussarna blir nu en del av den kommersiella bussverksamheten i Sverige. Tack vare förvärvet erbjuds nu komfortresor, expressresor och flygbussar under ett och samma tak – vilket befäster Vy:s position som det ledande bolaget i Norden inom persontransport.

Läs hela pressreleasen här >>

 

I onsdags arrangerade medarbetare från bussbolaget Vy Travel en husmiddag för barn och familjer som bor på Ronald McDonald Hus i Göteborg – och bjöd samtidigt barnen på en filmkväll i en lyxig Vy Bus4You-buss. Ronald McDonald Hus är en plats där familjer med sjuka barn kan bo under tiden barnet vårdas på sjukhuset intill. Husen finansieras av Ronald McDonald Barnfond som är en insamlingsstiftelse med ändamålet att stötta familjer med sjuka barn.

Läs hela pressreleasen här >>

I Sverige får en av tre cancer någon gång i livet. Studier visar att om du rör på dig minst 30 minuter om dagen minskar risken att drabbas. Därför vill Vy Travel engagera och motivera sina anställda i samband med årets rosa månad.

Läs hela pressreleasen >>

För två år sedan investerade Vy Travel 30 miljoner kronor på linjen mellan Göteborg och Oslo då de fördubblade antalet avgångar mellan städerna. Nu investerar de ytterligare 10 miljoner på samma sträcka. Vilket innebär 10 nyanställningar och fler turer med komfortalternativet Vy Bus4You. Totalt sett kommer det gå mellan 20–40 turer varje dag mellan Göteborg och Oslo med start den 19 augusti. Det innebär 30 procent fler turer i veckan. 

Läs hela pressreleasen >> 

Enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har Nettbuss Bus4You Sveriges mest nöjda kunder inom persontransport för nionde året i rad och Nettbuss express hamnar på en andraplats för andra året i rad. Det framgår när SKI presenterar sin årliga mätning av kundnöjdhet inom persontransport idag. Studien bygger på 2200 intervjuer och genomfördes under april månad.

Läs hela pressreleasen >>

Nettbuss och NSB samlas nu under ett gemensamt varumärke kallat Vy. NSB har varit verksamt sedan 1883 och Nettbuss har funnits sedan 1925. Koncernmoderbolaget NSB har bland annat Nettbuss Bus4You, Nettbuss express, CargoNet, Nettbuss Stadsbussarna och Tågkompaniet under sitt paraply. Namnbytet innebär att Nettbuss Bus4You och Nettbuss express byter namn – till Vy Bus4You och Vy express.

Läs hela pressreleasen >>

Nettbuss Bus4You fortsätter sin storsatsning mellan Karlstad och Oslo. Från 15 april stärks linjerna med splitternya bussar och reseutbudet utökas med fyra direktresor till och från Oslo dagligen. De nya bussarna och de utökade turerna kommer samtidigt som det pågår ett järnvägsarbete på samma sträcka, vilket innebär att tågen kommer köra med reducerat antal turer. Tack vare Nettbuss Bus4Yous utökade turer är bolaget redo för att möta det intensiva resetrycket som väntar inför påsken.

Läs hela pressreleasen>>

Den 26 februari 2019 hade Nettbuss Travel AB en extern revision av Trafiksäkerhetscertifiering ISO 39001 och resultatet blev det bästa som bolaget någonsin har uppnått. Högst betyg fick Nettbuss Travel AB i styrningen av verksamheten och inga andra avvikelser förekom. Nettbuss Travel AB bedriver expressbusstrafik med varumärkena Nettbuss Bus4You och Nettbuss Express.

Läs hela pressreleasen >> 

I år infaller julafton på en måndag vilket gör att efterfrågan på resor blir större under en intensiv period. Nettbuss Bus4You förstärker därför hela verksamheten från och med 17 december och sätter in över 300 extra avgångar för att garantera fler platser. En viktig förstärkning i jultrafiken är de avgångar som kommer att köra på jul- och nyårsafton. Det är just nu 300 extra turer under jul- och nyårsperioden men det kan bli ännu fler då efterfrågan på resor under perioden är högt.

Läs hela pressreleasen>>

Missa inga nyheter från Nettbuss Bus4You

Prenumerera på de senaste nyheterna och få regelbundna uppdateringar från Nettbuss Bus4You direkt till din inbox. Klicka på länken nedan för att följa. 

 Följ Nettbuss Bus4You

Presskontakt

Henrik Nyquist, Pressansvarig 
e. henrik.nyquist@nettbuss.se

Arne veggeland, Koncernchef
e: arne.veggeland@nettbuss.se

 

Robert Nyberg, VD
e: robert.nyberg@nettbuss.se

Andreas Ehrenborg

e: andreas.ehrenborg@nettbuss.se

Pressreleaser Nettbuss AB

Pressrelease kommer inom kort.