Nettbuss och NSB är Vy. Läs mer på vy.se

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Press

Press

Nettbuss AB är Nettbuss svenska koncernbolag med stödfunktioner till koncernens operativa dotterbolag Nettbuss Travel AB och Team Verkstad AB. Har du pressfrågor som rör Nettbuss? Vänligen kontakta oss genom att maila till press@nettbuss.se.
 

Pressreleaser - Nettbuss Bus4You

Vy Travel möter den ökade efterfrågan på resor under höstlovet genom att sätta in extraturer på samtliga linjer till och från storstäderna Göteborg, Oslo, Malmö, Köpenhamn och Stockholm samt till Arlanda flygplats. Utökningen gäller både för Vy Bus4You och Vy express. 

Läs pressreleasen i sin helhet >>

För två år sedan investerade Vy Travel 30 miljoner kronor på linjen mellan Göteborg och Oslo då de fördubblade antalet avgångar mellan städerna. Nu investerar de ytterligare 10 miljoner på samma sträcka. Vilket innebär 10 nyanställningar och fler turer med komfortalternativet Vy Bus4You. Totalt sett kommer det gå mellan 20–40 turer varje dag mellan Göteborg och Oslo med start den 19 augusti. Det innebär 30 procent fler turer i veckan. 

Läs hela pressreleasen >> 

Enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har Nettbuss Bus4You Sveriges mest nöjda kunder inom persontransport för nionde året i rad och Nettbuss express hamnar på en andraplats för andra året i rad. Det framgår när SKI presenterar sin årliga mätning av kundnöjdhet inom persontransport idag. Studien bygger på 2200 intervjuer och genomfördes under april månad.

Läs hela pressreleasen >>

NSB, den norska ägaren till Tågkompaniet och Nettbuss, samlar tåg- och bussverksamheten under ett nytt gemensamt varumärke.  
Det nya namnet blir Vy. 

– Det är ett ord som säger att vi ska leverera goda reseupplevelser och att vi har stora ambitioner och framtidsvyer, säger koncernchefen Geir Isaksen. 

Läs hela pressreleasen >>

Nettbuss och NSB samlas nu under ett gemensamt varumärke kallat Vy. NSB har varit verksamt sedan 1883 och Nettbuss har funnits sedan 1925. Koncernmoderbolaget NSB har bland annat Nettbuss Bus4You, Nettbuss express, CargoNet, Nettbuss Stadsbussarna och Tågkompaniet under sitt paraply. Namnbytet innebär att Nettbuss Bus4You och Nettbuss express byter namn – till Vy Bus4You och Vy express.

Läs hela pressreleasen >>

Nettbuss Bus4You fortsätter sin storsatsning mellan Karlstad och Oslo. Från 15 april stärks linjerna med splitternya bussar och reseutbudet utökas med fyra direktresor till och från Oslo dagligen. De nya bussarna och de utökade turerna kommer samtidigt som det pågår ett järnvägsarbete på samma sträcka, vilket innebär att tågen kommer köra med reducerat antal turer. Tack vare Nettbuss Bus4Yous utökade turer är bolaget redo för att möta det intensiva resetrycket som väntar inför påsken.

Läs hela pressreleasen>>

Den 26 februari 2019 hade Nettbuss Travel AB en extern revision av Trafiksäkerhetscertifiering ISO 39001 och resultatet blev det bästa som bolaget någonsin har uppnått. Högst betyg fick Nettbuss Travel AB i styrningen av verksamheten och inga andra avvikelser förekom. Nettbuss Travel AB bedriver expressbusstrafik med varumärkena Nettbuss Bus4You och Nettbuss Express.

Läs hela pressreleasen >> 

I år infaller julafton på en måndag vilket gör att efterfrågan på resor blir större under en intensiv period. Nettbuss Bus4You förstärker därför hela verksamheten från och med 17 december och sätter in över 300 extra avgångar för att garantera fler platser. En viktig förstärkning i jultrafiken är de avgångar som kommer att köra på jul- och nyårsafton. Det är just nu 300 extra turer under jul- och nyårsperioden men det kan bli ännu fler då efterfrågan på resor under perioden är högt.

Läs hela pressreleasen>>

Nettbuss Bus4You vill att fler barn som lever under ekonomisk utsatthet i Sverige ska få en minnesvärd jul och mellan 7 december och 22 december skänker Nettbuss Bus4You 5 kr för varje bokad resa till Giving People. Pengarna går oavkortat till behövande familjer och målet är att samla in över 300 000 kr till julklappar. Det är tredje året i rad Nettbuss Bus4You kör för utsatta barn eller pensionärer med begränsad ekonomi – och totalt sett kommer närmare en miljon kronor ha samlats in till Giving People via Nettbuss Bus4You över en treårsperiod.

Läs hela pressreleasen >>

Från och med den 5 november 2018 kör Nettbuss Bus4You till och från Arboga. Med direktbussar innebär det en möjlighet för resenärer som bor i området att enklare ta sig till Arlanda flygplats samt städer som Karlstad och Oslo.

Läs hela pressreleasen>>

I onsdags arrangerade Nettbuss Bus4You en överraskningsmatch på Gamla Ullevi tillsammans med IFK Göteborg mellan två skollag från Kortedala och Bergsjön. Barnen överraskades av Amin Affane och Christopher Da Graca, IFK Göteborg, efter skolan och tillsammans med spelarna klev de på en chartrad buss med Gamla Ullevi som slutdestination. 

Läs hela pressreleasen>>

Den 27 augusti utökar Nettbuss Travel sitt linjenät med en ny linje mellan Vadstena och Stockholm via Motala, Linköping och Nyköping. Utökningen innebär tre nya hållplatser för Nettbuss express i Vadstena, Motala och Nyköping.

Läs hela pressreleasen>>

Den 23 augusti utökar Nettbuss Travel sitt linjenät för att rädda sträckan mellan Växjö och Stockholm. Sträckan hanteras idag av Svenska Buss och Lingmerths buss vilka har för avsikt att avveckla linjen. Sträckan kommer istället trafikeras av Nettbuss express och gå mellan Växjö och Stockholm via Vetlanda, Eksjö och Tranås.

Läs hela pressreleasen >>

 

 

För drygt ett år sedan investerade Nettbuss Travel närmare 20 miljoner kronor i fyra nya direktbussar för sträckan Karlstad–Västerås–Arlanda flygplats som går via Örebro. Anledningen till satsningen var en ökad efterfrågan på resor till Arlanda flygplats. Tack vare satsningen fördubblades antalet avgångar från Örebro över en natt med fyra nya Nettbuss Bus4You-bussar – som är bolagets premiumalternativ. Nu investerar bussbolaget ytterligare 20 miljoner på fyra nya bussar och denna gång innebär det ett fördubblat antal turer till Karlstad.

Läs hela pressreleasen>>

Från och med den 20 augusti 2018 kör Nettbuss Bus4You till och från Årjäng på sträckan Stockholm – Oslo. Hållplatsen i Årjäng innebär en möjlighet för resenärer som bor i området att enklare ta sig till storstäder som Oslo och Stockholm. Det har varit stor efterfrågan från privatpersoner på en hållplats mellan Karlstad och Oslo där Årjäng blev det slutgiltiga valet för Nettbuss Bus4You.

Läs hela pressreleasen>>

Under det första kvartalet 2018 installerar Nettbuss Bus4You ett säkerhetssystem med trötthetsvarnare i sin busspark – i enlighet med Riksdagens nollvision att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i trafiken. Först ut är de åtta nya bussarna på Oslo–Arlanda–Stockholm-linjen där trötthetsvarnarna med ny ögonscanningsteknik prövas. Om de uppfyller bolagets högt ställda säkerhetskrav kommer alla bussar utrustas med den nya tekniken inom ett år.

Läs hela pressreleasen >>

Lagom inför den allsvenska säsongen utbildar IFK Göteborgs samhällspartner Nettbuss Bus4You klubbens evenemangspersonal i hur man levererar service av högsta klass. De senaste sju åren har resebolaget hamnat i topp i Svenskt kvalitetsindex mätningar av kundnöjdhet inom persontransport. Nettbuss Bus4You:s framgångsrecept är att man utbildar alla sina förare i ett gott värdskap och nu får IFK Göteborgs evenemangspersonal chansen till samma utbildning. I tisdags genomfördes den första värdskapsutbildningen med 20 antal deltagare.

Läs hela pressreleasen >>

Målet att ge bort en bättre jul är uppnått - fler än 800 behövande seniorer kommer att få julmat på bordet i år

Det pågående samarbetet mellan Nettbuss Bus4You och Giving People Senior har redan uppnått det högt uppsatta målet – att samla in minst 240 000 kronor som räcker till 800 julmatkassar till behövande seniorer. Kampanjen på nettbuss.se har gått bättre än förväntat och den aktuella siffran är i skrivande stund 240 600 kronor vilket räcker till 802 matkassar. Insamlingen pågår till och med 22 december vilket innebär att hjälpen kommer att nå ännu fler seniorer.

Läs hela pressreleasen >>

Påsken är årets första stora reseperiod som pågår från 29 mars till 2 april. På grund av ett kraftigt bokningstryck hos Nettbuss Bus4You är turutbudet utökat med fler avgångar på samtliga linjer. Att resandet förväntas bli högt beror i regel på ökad efterfrågan i samband med storhelg, men även flygskatten som träder i kraft påskdagen 1 april kan komma att påverka resenärernas val av transportmedel – till fördel för buss- och tågtrafiken.

Läs hela pressreleasen >>

Bussbolaget Nettbuss Bus4You vill att fler äldre människor, som lever under ekonomisk utsatthet i Sverige, ska få äta sig mätta i jul. Därför stödjer bussbolaget hjälporganisationen Giving People Senior i deras arbete med att nå ut till behövande seniorhushåll. Initiativet inleddes med att bolaget skänkte 100 000 kronor till insamlingen av julmatkassar, vilket motsvarar 333 matkassar. Fortsättningsvis är målet att komma upp i minst 800 matkassar och för att uppnå detta kommer varje resa som bokas mellan 6-22 december att generera 5 kronor till Giving People Senior.

Läs hela pressreleasen >>

Missa inga nyheter från Nettbuss Bus4You

Prenumerera på de senaste nyheterna och få regelbundna uppdateringar från Nettbuss Bus4You direkt till din inbox. Klicka på länken nedan för att följa. 

 Följ Nettbuss Bus4You

Presskontakt

Henrik Nyquist, Pressansvarig 
e. henrik.nyquist@nettbuss.se

Arne veggeland, Koncernchef
e: arne.veggeland@nettbuss.se

 

Robert Nyberg, VD
e: robert.nyberg@nettbuss.se

Andreas Ehrenborg

e: andreas.ehrenborg@nettbuss.se

Pressreleaser Nettbuss AB

Pressrelease kommer inom kort.