Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Jobb

Jobb på Vy (fd.Nettbuss)

Som medarbetare på Vy har du ett tryggt, meningsfullt och ansvarsfull jobb. Vy Buss AB, som är ett av Nordens största bussbolag erbjuder ordnade arbetsförhållanden och konkurrenskraftiga villkor. Vy tar ett betydande miljö- och samhällsansvar. 

Som medarbetare i Vy bidrar du varje dag till att vi ständigt lever upp till - och överträffar - det som våra kunder och uppdragsgivare förväntar sig av oss. Inom Vy vill vi varandra väl. Alla medarbetare har ett gemensamt ansvar för att skapa trivsel och en god, kamratlig arbetsmiljö där vi hjälper varandra. 

Bussförare på Vy (fd.Nettbuss)

Som bussförare ska du inneha körkort för buss och ett godkänt YKB-bevis. För att trivas måste du tycka om att ge våra kunder en god service. Som bussförare utgör du en mycket viktig del av Vys (fd.Nettbuss) verksamhet. Genom mötet med kunden har du ansvar för reseupplevelsen. Du gör skillnad! 

För att jobba som bussförare på Vy måste du ha körkort med behörighet D samt ett godkänt YKB (Yrkeskompetensbevis). Du måste vara ansvarsfull med hög servicekänsla och har en trygg och vägvinnande körstil.

Som bussförare utgör du en mycket viktig del av Vys verksamhet och du arbetar dagligen med:

- Ett kundbemötande som gör att fler tar bussen igen 

- Ett trafiksäkert körsätt, då vi har många människors liv i våra händer 

- Ett hjälpsamt arbetssätt, där vi ställer upp för varandra 

- Ett pålitligt arbetssätt som säkerställer att bussen går 

- Ett arbetssätt som visar att vi har en högre ambition

För att trivas som bussförare i Vy behöver du ha: 

- God kommunikationsförmåga och vara serviceinriktad 

- God förmåga att möta människor 

- Noggrannhet och ansvarskänsla 

- Förmåga att hantera stress på ett bra sätt och vara balanserad 

 

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och ser gärna att kvinnor söker som bussförare, men naturligtvis är även män välkomna att söka. Vi erbjuder ett utåtriktat jobb med mycket kundkontakt, där du i hög grad bidrar till samhällsnytta i vardagen. Du kommer till ett bolag som välkomnar mångfald.

I samband med rekrytering och löpande under anställning kan det förekomma slumpvisa drogtester. Din ansökan skall vara kompletterad med ett utdrag från polisens belastningsregister, som du kan beställa på www.polisen.se. Kuvertet ska kunna öppnas tillsammans med oss vid en intervju.

Lediga jobb inom Vy (fd. Nettbuss)

Vad trevligt att du är intresserad av att jobba hos oss på Vy (fd. Nettbuss)!

När vi söker nya medarbetare annonserar vi det nedan. Finns det inget jobb som passar dig just nu är du alltid välkommen att skicka in en spontanansökan till oss. 

Vi har även en sida på Facebook där vi postar lediga jobbannonser. Följ oss >> Lediga jobb på Vy (fd.Nettbuss).

Är du en av Göteborgs bästa bussförare och vill köra Sveriges nöjdaste kunder?

Vy Bus4Yous vision är: Våra gäster älskar oss vilket är något som vi strävar efter varje dag! Vi söker nu efter dig som är en fantastisk förare, har D-körkort samt YKB. Du är ansvarsfull med hög servicekänsla och kör underbart.
Vy Travel AB är en av de ledande aktörerna på expressbussmarknaden i Sverige med varumärkena Vy Bus4You och Vy express. Vy Travel har för tionde året i rad haft resebranschens mest nöjda kunder, enligt undersökningar gjorda av SKI (Svenskt Kvalitetstindex).

Vy Travel AB kör expressbusstrafik mellan Oslo och Arlanda Flygplats/Stockholm, Göteborg och Stockholm samt Köpenhamn och Oslo, via Göteborg. Vi söker nu fyra behovsanställda förare till vår depå i Göteborg.

Läs mer om tjänsten och sök den genom att klicka här

Till vårt huvudkontor i Göteborg söker vi nu en HR partner. 

I rollen som HR Partner arbetar du både operativt och strategisk och stöttar våra ledare med kvalificerade råd i samtliga HR-frågor, med ansvar och fokus på rehabilitering, arbetsrätt, kompetensutveckling och arbetsmiljöfrågor. Rollen är bred, omväxlande och verksamhetsnära där du förväntas ta en aktiv stödjande roll gentemot verksamheten och vara drivande i att ytterligare utveckla vårt arbetssätt kopplat till HR stöd.

Klicka här för att läsa mer om tjänsten och för att söka den. 

Just nu söker vi en tekniskk direktör till Vy Buss AB. Som teknisk direktör ingår du ledningsgruppen, rapporterar till VD och har ansvar för verksamhet och personal vid teknikavdelningen som består av fyra direktrapporterande och totalt 12 medarbetare. Tillsammans med övriga funktioner inom koncernen samverkar teknisk direktör dagligen med kunder och intressenter för att säkerställa att Vy levererar med rätt kvalitet i rätt tid och med en tydlig koppling till trafikavtalen.  

I befattningen ingår även att stödja företagets övergripande mål och vision, proaktivt verka för ständiga förbättringar samt budget och resultatansvar. Teknisk direktör deltar i olika arbetsgrupper och projektgrupper hos såväl uppdragsgivare som i den egna organisationen.

Du leder arbetet inom verksamhetsområdet och fattar investeringsbeslut inom givna kostnadsramar och genomförd kalkyl. Du ansvarar för rekrytering av nya medarbetare samt utveckling av frågor inom inköp, säkerhet, fastighet, skador och fordonsunderhåll.

Välkommen att läsa mer om tjänsten och att söka den genom att klicka här

Inför uppstarten av spårvagnstrafiken söker vi dig som är flexibel och har förutsättningar att arbeta som såväl bussförare som spårvagnsförare. Tjänsten innebär 50% buss- och 50% spårvagnskörning.

Du kommer få en spårvagnsförarutbildning efter att du klarat hälsotest och psykologutvärdering.

Du är välkommen att ansöka här.

Hos Vy Buss är du alltid välkommen att söka jobb spontant. Friskt vågat, hälften vunnet! 

Spontanansökan >>

Vill du bli bussförare men saknar D-körkort och YKB? Vi samarbetar med Arbetsförmedlingen för att utbilda fler bussförare. 

Klicka här för att skicka in en spontan ansökan till bussförarutbildningen. 

Du vet väl att du kan prenumerera på lediga jobb på Vy?

Prenumerera på lediga jobb >>

Vy Buss AB är en del av Vy group (fd. NSB-koncernen). 

Jobb inom Vy >>

Vys (fd. Nettbuss) kultur

Vy (fd. Nettbuss) medarbetarlöfte till dig som anställd innebär att du har ett tryggt, meningsfullt och ansvarsfull jobb. Vi erbjuder ordnade arbetsförhållanden och konkurrenskraftiga villkor. Du jobbar i ett av Nordens största bussbolag som har tagit på sig ett betydande miljö- och samhällsansvar. Som medarbetare hos Vy bidrar du varje dag till att vi ständigt lever upp till - och överträffar - det som våra kunder och uppdragsgivare förväntar sig av oss. Hos Vy vill vi varandra väl. Alla medarbetare har ett gemensamt ansvar för att skapa trivsel och en god, kamratlig arbetsmiljö där vi hjälper varandra.

Den bästa resan – Vår vision  

Vy (fd. Nettbuss) strävar efter att erbjuda resenären den bästa resan varje dag. Vi på Vy (fd. Nettbuss) vill att så många som möjligt ska välja bussen och göra det igen. För att få dem att göra det måste vi leverera Den bästa resan.

Den bästa resan innehåller fyra grundstenar:

Den smarta resan

Den gröna resan

Den trygga resan 

Den lönsamma resan

Den smarta resan tar utgångspunkt i att det ska vara enkelt och smidigt att välja bussen. Den gröna resan har miljö och hållbarhet är i fokus. I Den trygga resan ligger fokus ligger på en trafiksäker resa och med Den lönsamma resan ligger fokus på strävan att vi ska ha en lönsamhet som ger oss möjlighet att utvecklas ännu mer. De fyra byggstenarna är alla lika viktiga och tillsammans utgör de grunden för Den bästa resan.

Med vårt gemensamma arbete ska vi tillsammans öka det kollektiva resandet genom att leverera en utomordentlig resa som gör att kunder inte bara reser en gång utan även att de kommer tillbaka. 

Våra värderingar sammanfattas med tre ord; kundglädje, ansvar och samspel. 

Kundglädje - Vi är tillmötesgående och vänliga. Vi ser kunden och dennes behov. Vi håller kunden informerad. Vi kör mjukt och säkert. Vi ser till att det är helt, rent och snyggt och gör vårt bästa för att överträffa kundens förväntningar. 

Ansvar - Vi gör vår del av jobbet så att vi kan hålla vad vi lovar - varje dag. Vi tar ansvar för miljö, säkerhet och tycker att det är viktigt att köra sparsamt. Vi är nogranna med rutiner och känner till och följer våra instruktioner. Vi får ta egna beslut, löser saker och lär av våra misstag. 

Samspel - Vi är engagerade och hjälper till där det behövs. Vi använder varandras kunskap. Vi bidrar till en bra arbetsmiljö. Vi lyssnar på varandra. Och talar klarspråk på ett respektfullt sätt. Vi utvecklar varandra genom att ge återkoppling. 

 

Vy (fd. Nettbuss) ska så kostnadseffektivt som möjligt erbjuda kvalitetsmässigt goda persontransporter. Genom detta arbetssätt ska vi locka fler människor till ett kollektivt resande vilket ökar trafiksäkerheten och minskar samhällets belastning på miljön.

Vårt vardagliga arbete går ut på att det ska bidra till att så många som möjligt reser med Vy (fd. Nettbuss). Genom att resa tillsammans minskar vi vår negativa påverkan på miljö- och hälsa jämfört med om var och en resenär hade åkt egen bil. I vårt arbete fokuserar vi på att våra resor har minsta möjliga miljö- och hälsopåverkan och skapar största möjliga samhällsnytta. Vår verksamhet är ett viktigt verktyg i det hållbara samhället, därför är hållbarhetsfrågor viktiga affärsfrågor för oss.