Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Jobb

Jobb på Nettbuss

Som medarbetare på Nettbuss har du ett tryggt, meningsfullt och ansvarsfull jobb. Nettbuss, som är ett av Nordens största bussbolag erbjuder ordnade arbetsförhållanden och konkurrenskraftiga villkor. Nettbuss tar ett betydande miljö- och samhällsansvar. 

Som medarbetare i Nettbuss bidrar du varje dag till att vi ständigt lever upp till - och överträffar - det som våra kunder och uppdragsgivare förväntar sig av oss. Inom Nettbuss vill vi varandra väl. Alla medarbetare har ett gemensamt ansvar för att skapa trivsel och en god, kamratlig arbetsmiljö där vi hjälper varandra. 

Bussförare på Nettbuss

Som bussförare ska du inneha körkort för buss och ett godkänt YKB-bevis. För att trivas måste du tycka om att ge våra kunder en god service. Som bussförare utgör du en mycket viktig del av Nettbuss verksamhet. Genom mötet med kunden har du ansvar för reseupplevelsen. Du gör skillnad! 

För att jobba som bussförare på Nettbuss måste du ha körkort med behörighet D samt ett godkänt YKB (Yrkeskompetensbevis). Du måste vara ansvarsfull med hög servicekänsla och har en trygg och vägvinnande körstil.

Som bussförare utgör du en mycket viktig del av Nettbuss verksamhet och du arbetar dagligen med:

- Ett kundbemötande som gör att fler tar bussen igen 

- Ett trafiksäkert körsätt, då vi har många människors liv i våra händer 

- Ett hjälpsamt arbetssätt, där vi ställer upp för varandra 

- Ett pålitligt arbetssätt som säkerställer att bussen går 

- Ett arbetssätt som visar att vi har en högre ambition

För att trivas som förare i Nettbuss behöver du ha: 

- God kommunikationsförmåga och vara serviceinriktad 

- God förmåga att möta människor 

- Noggrannhet och ansvarskänsla 

- Förmåga att hantera stress på ett bra sätt och vara balanserad 

 

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och ser gärna att kvinnor söker som bussförare, men naturligtvis är även män välkomna att söka. Vi erbjuder ett utåtriktat jobb med mycket kundkontakt, där du i hög grad bidrar till samhällsnytta i vardagen. Du kommer till ett bolag som välkomnar mångfald.

I samband med rekrytering och löpande under anställning kan det förekomma slumpvisa drogtester. Din ansökan skall vara kompletterad med ett utdrag från polisens belastningsregister, som du kan beställa på www.polisen.se. Kuvertet skall kunna öppnas tillsammans med oss vid en intervju.

Lediga jobb inom Nettbuss

Vad trevligt att du är intresserad av att jobba hos oss på Nettbuss!

När vi söker nya medarbetare annonserar vi det nedan. Finns det inget jobb som passar dig just nu är du alltid välkommen att skicka in en spontanansökan till oss. 

Nettbuss Sverige söker dig som är en driven HR-partner, med erfarenhet av rekrytering. Du kommer att arbeta med ett projekt under ca 6 månader kring rekrytering och ingå i ett HR-gruppen som i olika roller tillsammans ansvarar för HR service och utveckling i en växande och dynamisk koncern. 

Som HR-partner-rekrytering kommer du att ha ett självständigt ansvar för att bistå våra ledare med rekryteringstöd, främst av förare. Du arbetar med: 

- Utveckla och synliggöra våra lediga tjänster i olika rekryteringskanaler
- Attraktionsträffar för presumtiva förare på våra depåer, trafikskolor och mässor
- Löpande kontakter med Arbetsförmedling och olika utbildningsföretag
- Analys av rekryteringsbehov på lång och kort sikt
- Utveckla samarbetet med rekryterande chefer
- Intervjuer och referenstagning
- Uppföljning av rekrytering

I arbetet ingår regelbundna resor främst i väst Sverige

 Vill du jobba tillsammans med oss? Läs mer om tjänsten och sök den genom att klicka här.

Till våra depåer i Tanum och Strömstad söker vi på Nettbuss AB dig som har D körkort samt YKB, är ansvarsfull med hög servicekänsla och har en trygg och vägvinnande körstil. Du erbjuds anställning som behovsanställning, med möjlighet till fortsatt anställning.

 Klicka här >> för att läsa mer om tjänsten och för att söka jobbet.

Hos Nettbuss är du alltid välkommen att söka jobb spontant. Friskt vågat, hälften vunnet! 

Spontanansökan >>

Du vet väl att du kan prenumerera på lediga jobb på Nettbuss?

Prenumerera på lediga jobb >>

Nettbuss Sverige AB är en del av NSB-koncernen. 

Jobb inom NSB >>

Nettbuss kultur

Nettbuss medarbetarlöfte till dig som anställd innebär att du har ett tryggt, meningsfullt och ansvarsfull jobb. Vi erbjuder ordnade arbetsförhållanden och konkurrenskraftiga villkor. Du jobbar i ett av Nordens största bussbolag som har tagit på sig ett betydande miljö- och samhällsansvar. Som medarbetare i Nettbuss bidrar du varje dag till att vi ständigt lever upp till - och överträffar - det som våra kunder och uppdragsgivare förväntar sig av oss. I Nettbuss vill vi varandra väl. Alla medarbetare har ett gemensamt ansvar för att skapa trivsel och en god, kamratlig arbetsmiljö där vi hjälper varandra.

Den bästa resan – Vår vision  

Nettbuss strävar efter att erbjuda resenären den bästa resan varje dag. Vi på Nettbuss vill att så många som möjligt ska välja bussen och göra det igen. För att få dem att göra det måste vi leverera Den bästa resan.

Den bästa resan innehåller fyra grundstenar:

Den smarta resan

Den gröna resan

Den trygga resan 

Den lönsamma resan

Den smarta resan tar utgångspunkt i att det ska vara enkelt och smidigt att välja bussen. Den gröna resan har miljö och hållbarhet är i fokus. I Den trygga resan ligger fokus ligger på en trafiksäker resa och med Den lönsamma resan ligger fokus på strävan att vi ska ha en lönsamhet som ger oss möjlighet att utvecklas ännu mer. De fyra byggstenarna är alla lika viktiga och tillsammans utgör de grunden för Den bästa resan.

Med vårt gemensamma arbete ska vi tillsammans öka det kollektiva resandet genom att leverera en utomordentlig resa som gör att kunder inte bara reser en gång utan även att de kommer tillbaka. 

 

Nettbuss ska så kostnadseffektivt som möjligt erbjuda kvalitetsmässigt goda persontransporter. Genom detta arbetssätt ska vi locka fler människor till ett kollektivt resande vilket ökar trafiksäkerheten och minskar samhällets belastning på miljön.

Vårt vardagliga arbete går ut på att det ska bidra till att så många som möjligt reser med Nettbuss. Genom att resa tillsammans minskar vi vår negativa påverkan på miljö- och hälsa jämfört med om var och en resenär hade åkt egen bil. I vårt arbete fokuserar vi på att våra resor har minsta möjliga miljö- och hälsopåverkan och skapar största möjliga samhällsnytta. Vår verksamhet är ett viktigt verktyg i det hållbara samhället, därför är hållbarhetsfrågor viktiga affärsfrågor för oss.

Nettbuss ledstjärna lyder:

Vi får fler att ta bussen - igen! 

Nettbuss är ett värderingstyrt företag och strävar efter ständiga förbättringar. De värderingar som guidar Nettbuss medarbetare är: 

• Vi har många människors liv i våra händer 

• Vi har högre ambition 

• Vi är det lilla företaget i det stora 

• Vi ställer upp för varandra 

• Vi ser till att bussen går