Dubbeldäckare Göteborg-Stockholm

Från och med måndag den 27 oktober kommer även sträckan Göteborg-Stockholm, via Borås, Jönköping, Linköping och Norrköping trafikeras av dubbeldäckare. I slutet av september tog Nettbuss Express AB in sex specialutrustade dubbeldäckare i trafik på sträckan Oslo-Malmö/Köpenhamn, via Göteborg. Det blev succé och nu kommer ytterligare fyra nya bussar ut i trafik.

Dubbeldäckarna, som kör under varumärket Bus4You har två komfortnivåer; plus och eco. Komfortnivå plus har stora fåtöljer, med extra benutrymme och benstöd för högsta komfort. Komfortnivå plus finns på övervåningen och där finns en rad med singelsäten och en rad med dubbelsäten (sk. 2+1 sittning). Värt att notera är att taket är av glas, som gör ljusinsläppet generöst. Antalet platser i den lyxiga övervåningen är 36. Komfortnivå eco är beläget på undervåningen, och sittningen är 2+2, dvs två rader med dubbelsäten. Dessa platser har en bra komfort till ett lägre pris.

– Redan idag har Bus4You de bekvämaste bussarna, något våra resenärers nöjdhet är bästa beviset på. Med de nya dubbeldäckarna från Setra höjer vi nivån ett steg till. Vi gör det ännu bekvämare, effektivare och mer miljövänligt, säger Mats Johansson VD på Nettbuss Express AB.

Sammanlagt är det tio nya dubbeldäckare av modell Setra TopClass som kör under varumärket Bus4You. Bussarna har totalt 58 platser varav 14 av dessa är singelsäten. Samtliga bussar kommer att utrustas med Euro VI-motorer och BlueTec®- teknik vilket gör Nettbuss Bus4You ännu snällare mot miljön. Resor med Bus4You är märkta med bra miljöval. Ombord finns  4G WiFi och eluttag som standard.

dd-bildrad.png