Nettbuss Bus4You 10 år!

Den 22 oktober 2007 startade den allra första trafiken med Bus4You. Med fyra silverfärgade, topputrustade Scania Irizar-bussar började sträckan trafikeras mellan Göteborg - Stockholm via Borås, Jönköping, Linköping och Norrköping. Konceptet Bus4You skulle förändra hur en resa med buss ska vara. Ambitionen var att förändra synsättet på transport som svettig, trång och obekväm där föraren är stressad och vresig.

I och med Bus4You togs en specialdesignad buss fram med stora, sköna skinnfåtöljer med gott om utrymme för benen. Som gäst skulle man kunna reservera sin specifika plats och välja om man ville sitta för sig själv i singelraden av fåtöljer eller tillsammans med sitt resesällskap i något av dubbelsätena. För att det skulle bli möjligt att utnyttja restiden installerades trådlöst internet och eluttag fanns vid varje fåtölj. Med proffsiga och välkomnande förare, tillsammans med bussens höga komfort skulle resan bli en härlig upplevelse och man kunde komma fram till sin slutdestination i form.  

Sveriges nöjdaste kunder
Konceptet föll väl ut redan från start och efter drygt ett år kunde ytterligare fyra nya bussar införskaffas. 2009 började Bus4You trafikera Västkusten på sträckan Malmö - Oslo, via Göteborg.
När SKI, Svenskt Kvalitetsindex 2010 gjorde sin första mätning som inkluderade aktörer inom persontransportbranschen visade resultatet att Bus4You har Sveriges nöjdaste kunder. För oss som jobbar inom bolaget innebar detta självklart en enorm stolthet för utmärkelsen men samtidigt en ödmjukhet inför uppgiften att behålla den fina positionen.

Ett gott och hållbart värdskap
2010 började vi att arbeta med något som vi kallar ”Det goda värdskapet”. Det goda värdskapet innebär att vi ser våra resenärer som gäster och våra förare samt övrig personal är värdar. Gäst är man inte bara när man är ombord utan även innan och efter resan. Det goda värdskapet innebär också att vi ser till att det är helt, rent och snyggt, att vi respekterar varandra. Ett riktigt gott värdskap handlar i allra högsta grad om att sätta säkerheten först. Säkerheten står i fokus och Nettbuss Travel AB, där Nettbuss Bus4You ingår, är det enda bolag i kommersiell expressbusstrafik som är trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001:2012.

År 2013 kompletterade vi värdskapet med ett hållbart perspektiv ”Det hållbara värdskapet”. Det innebär att vi tänker efter i det vi gör och bidrar till en hållbar utveckling av vårt samhälle. Resorna har märkts med Naturskyddsföreningens Bra miljöval.
Sveriges nöjdaste kunder sju år i rad

Att låta ett gott och hållbart värdskap genomsyra det vi gör i vår verksamhet har visat sig vara ett värdefullt drag och under de senaste sju åren har Nettbuss Bus4You haft Sveriges nöjdaste kunder enligt mätningar gjorda av SKI, Svenskt kvalitetsindex. Mätningarna omfattar hela persontransportbranschen och inkluderar buss, tåg och flyg.

Välmående trots en pressad bransch
Den senaste årsredovisningens siffor visar ett starkt resultat; Nettbuss Bus4You är välmående och tillväxten för bolaget är stabil. Sedan starten för 10 år sedan har kundupplevelsen varit i fokus och den vinst som vi gjort har återinvesterats i syfte om att tillhandahålla en bättre produkt för er som gäster och våra anställda. Vår nisch är att erbjuda högsta komfort och serviceinriktade värdar till ett rimligt pris. Det ekonomiska resultatet samt resultatet att konsekvent ha Sveriges nöjdaste kunder är något helt unikt i persontransportbranschen. 

Tack till dig!
Nettbuss Bus4Yous vision är "Våra gäster älskar oss", något som vi inom bolaget strävar efter varje dag. Utmärkelser gör oss stolta men det som verkligen betyder något är att vi har er, våra fantastiska och återkommande gäster!  Vi vill tacka dig som under dessa 10 år rest med oss. Du är väldigt värdefull för oss och vi hoppas att vi ska fortsätta vår fina relation i många, många år framöver. 

Tillbakablick i bilder
Titta gärna på bildspelet som visar Bus4Yous resa sedan 2007. Klicka >>här << för att starta.

Kika även på vår film från Bus4You unplugged tillsammans med Smitt & Thell. Klicka >>här<< för att komma till filmen.

historik i årtal .png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sidecolum10år.png