Nettbuss Bus4You kör för att minst 800 äldre ska få äta sig mätta i jul

Bussbolaget Nettbuss Bus4You vill att fler äldre människor, som lever under ekonomisk utsatthet i Sverige, ska få äta sig mätta i jul. Därför stödjer bussbolaget hjälporganisationen Giving People Senior i deras arbete med att nå ut till behövande seniorhushåll. Initiativet inleddes med att bolaget skänkte 100 000 kronor till insamlingen av julmatkassar, vilket motsvarar 333 matkassar. Fortsättningsvis är målet att komma upp i minst 800 matkassar och för att uppnå detta kommer varje resa som bokas mellan 6-22 december att generera 5 kronor till Giving People Senior.
 
– Att få äta sig mätt är för oss ingen generationsfråga utan vi tycker att det är en rättighet för alla människor, oavsett ålder. Därför samarbetar vi med stödorganisationen Giving People i deras långsiktiga arbete med att förebygga ekonomisk utsatthet i Sverige. Förra året samlade vi in julmatkassar till barnfamiljer och i år vill vi vara med när hjälpen även når äldre människor genom initativet Giving People Senior, säger Anna-Karin Mooren marknadschef på Nettbuss Travel AB där varumärket Nettbuss Bus4You ingår.
 
Förra året hade bussbolaget en insamling av julmatkassar i samarbete med Giving People där resultatet blev att 1011 barn fick möjlighet att äta sig mätta på jul. Genom initiativet Giving People Senior är målet att Nettbuss Bus4You samlar in matkassar till minst 800 äldre människor som är i behov av ekonomiskt stöd.
 
Utöver bidraget från bolaget kommer resenärerna också att vara viktiga i insamlingen. Varje bokning som genomförs på nettbuss.se kommer att generera 5 kronor till insamlingen och varje person som bokar kommer också att kunna välja att skänka en summa ur egen ficka. Insamlingen med möjlighet att skänka ett bidrag kommer att vara tillgängligt genom bokningssystemet från och med 6 december fram till och med den 22 december.
 
– Vi är oerhört tacksamma för att Nettbuss Bus4You valt att stötta Giving People Senior i år. Detta bidrag är organisationens första och ger Giving People Senior en möjlighet att hjälpa äldre med mat på bordet i jul. Nettbuss Bus4You är ett fantastiskt bolag att samarbeta med och vi är väldigt stolta över att vara den organisation som de vill samarbeta med, säger Linda Gurenius som är verksamhetschef för Giving People.
 
Om Giving People Senior
Giving People Senior är en hjälporganisation som arbetar långsiktigt för att motverka och förebygga ensamhet och fattigdom bland äldre i Sverige. Organisationen arbetar också med att leverera akut hjälp i form av mat och andra viktiga förnödenheter till behövande. Läs mer om Giving People Senior här: https://givingpeoplesenior.se/

För mer information, vänligen kontakta; Anna-Karin Mooren, marknadschef Nettbuss Travel AB
e: anna-karin.mooren@nettbuss.se

originalbild till gps.jpg
Foto: Amanda Liljevall, Nettbuss Travel AB

Nettbuss Travel AB är en del av svenska Nettbusskoncernen, som omfattar cirka 630 fordon och cirka 1 500 medarbetare med en omsättning på 1,4 miljarder SEK. Under våra varumärken Nettbuss express och Nettbuss Bus4You erbjuder Nettbuss Travel AB resor till över 35 destinationer inom Sverige, Norge och Danmark med 2740 avgångar per vecka. Den svenska koncernen är en del av Nettbuss A/S, som bedriver verksamhet i Norge och Sverige. Nettbuss Travel AB omsätter ca 200 miljoner SEK per år. Mer information finns på www.nettbuss.se