Nya bussar utrustas med den senaste säkerhetstekniken

I den intensiva midsommartrafiken säkrar Nettbuss Bus4You förbindelser till Arlanda flygplats med fyra nya bussar från och med 22 juni. Bussarna ingår i bolagets säkerhetssatsning som inleddes i början av året och innebär ökad trygghet för förare och resenärer i den branschunika design som kännetecknar Nettbuss Bus4You. Totalt är nu samtliga åtta bussar som utgör första delen av satsningen utrustade med trötthetsvarnare. De fyra nytillkomna som kommer att trafikera linjen Oslo – Arlanda – Stockholm har även ett intelligent 360°-kamerasystem som ger föraren överblick i realtid utan döda vinklar.  

–Vi prioriterar alltid trafiksäkerhet i alla arbetsinsatser vi genomför. Hos oss ligger ansvaret att våra förare och resenärer känner sig trygga när de reser med Nettbuss Bus4You vilket gör det självklart att vi alltid fortsätter att utveckla säkerheten och vårt reseerbjudande, säger Robert Nyberg vd på Nettbuss Travel där varumärket Nettbuss Bus4You ingår.

Trafiksäkerhetscertifierad och miljömärkt expressbusstrafik
Sedan 2014 är Nettbuss Travel AB trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001:2012. Verksamheten följer även EU:s förordning som avser kör- och vilotider för vägtransporter som syftar till att förbättra trafiksäkerheten och arbetsförhållandena. Samtliga resor med Nettbuss Bus4You är märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval.

Om de nya bussarna
Modell: Scania Irizar i8
Trafiksäkerhetscertifiering: ISO 39001:2012
Säkerhetssystem: MagicEye-trötthetsvarnarsystem (leverantör Datik) och Backeye® 360°- kamerasystem (leverantör Brigade)

Sommartidtabell Nettbuss Bus4You
Från och med midsommarafton den 22 juni är samtliga fyra nya bussar i sommartrafik
Sommartidtabell gäller från och med 25 juni till och med 19 augusti

Upp till 10 avgångar per dag i båda riktningar Arlanda flygplats – Karlstad

Upp till 18 avgångar dagligen i båda riktningar Arlanda flygplats – Västerås

Upp till 15 avgångar dagligen i båda riktningar Arlanda flygplats - Örebro