Nettbuss och NSB blir Vy. Läs mer på vy.se

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Nettbuss AB

Nettbuss AB

Nettbuss AB ägs av Nettbuss A/S som i sin tur ägs av NSB. Den svenska koncernen är organiserat med ett koncernbolag Nettbuss AB och har ett flertal stödfunktioner till dotterbolagen i Sverige; Nettbuss AB, Nettbuss Travel AB, och Team Verkstad AB. Nettbuss versamhet i Sverige omfattar 1600 medarbetare inom upphandlad linjetrafik, expresbusstrafik och underhåll av tunga fordon.

Nettbuss AB

Nettbuss AB bedriver upphandlad kollektivtrafik som består av linje- och skolbusstrafik. Verksamheten utgår från 35 stationeringsorter i Sverige, från Östersund i norr till Lund i söder. I Nettbuss AB arbetar idag 1400 medarbetare och bolaget har närmare 620 bussar i yrkesmässig trafik. Bolaget omsätter 1500 MSEK. Våra största samarbetspartners idag är Västtrafik, X-trafik, Skånetrafiken, Jönköpings Länstrafik och Länstrafiken i Jämtlands län.

Nettbuss AB ägs av Nettbuss A/S som är ett av de största bussbolagen i Norden, med 7 400 medarbetare och 3 300 bussar i koncernen och med en omsättning på 6 miljarder NOK.

Nettbuss Travel AB

Nettbuss Travel AB bedriver kommersiell expressbusstrafik under två varumärken; Nettbuss Bus4You och Nettbuss express. Nettbuss Travel AB bedriver trafik på fem linjer och trafikerar bland annat Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlstad, Västerås, Örebro och Stockholm. Nettbuss Travel AB erbjuder kommunikation till flygplatser och trafikerar Arlanda flygplats, Landvetter flygplats, Kastrup och Gardemoen. Nettbuss Travel AB har 32 bussar och vid större efterfrågan hyrs underleverantörer in. Nettbuss Travel AB har 150 medarbetare (103 årsman) och omsätter drygt 200 MSEK.

Team Verkstad AB

Team Verkstad AB servar och reparerar tunga fordon. Verksamheten finns i Partille, Kinna och Tanum. Team Verkstad AB har 29 medarbetare och omsätter 42 MSEK.