YKB Fortbildning

Nettbuss erbjuder fortbildningskurser till YKB. Kursen riktar sig till dig som har bussförarkortykb.jpg (körkortsbehörighet D) och genomgått YKB.

Nettbuss ambition är att leverera en förstklassig YKB fortbildning och tyngdpunkten läggs på trafiksäkerhet, förarens säkerhet och miljöanpassad körning. Fortbildningens syfte är att:
- Förbättra trafiksäkerheten
- Öka förarens kunskaper
- Uppdatera föraryrket
- Höja föraryrkets status

YKB fortbildning hålls av erfarna och inspirerande instruktörer, som alla är godkända av Transportstyrelsen.

Nettbuss kompletta YKB fortbildning består av 5 delkurser om 8 timmar vardera, som normalt är förlagda på vardagar mellan 8-17. Det är fritt att välja om du vill delta i samtliga fem delkurser, eller i en eller flera specifika delkurser. Alla utbildningsdagar avslutas med ett test för att säkerställa att kursen gett resultat. Därefter får samtliga godkända deltagare ett intyg, som styrker vilka specifika delmål kursdagen innehåller. För att Transportstyrelsen skall utfärda ett yrkeskompetensbevis krävs det att man genomgått 5 fullgjorda delkurser. Efter 5 fullgjorda delkurser utfärdas ett yrkeskompetensbevis av transportstyrelsen som är giltigt i 5 år.  

Delkurser YKB Fortbildning hos Nettbuss

  • Delkurs 1: Konflikthantering, lastning och trafiksäkerhet. Bussbranschens organisation och villkor.

  • Delkurs 2: Optimerad bränsleförbrukning

  • Delkurs 3: L-ABCDE och brandövning. Ergonomi och hälsa.

  • Delkurs 4: Kundservice och kundbemötande. Företagets profil och varumärke.

  • Delkurs 5: Lagar och regler. Smuggling.

Nettbuss skräddarsyr företagspaket eller erbjuder dig plats i våra öppna kurser. YKB: s fortbildningskurser hålls på flera orter såsom Göteborg, Lund, Ulricehamn, Östersund, Gävle, Uddevalla eller Linköping. Vid skräddarsytt företagspaket kan utbildningen även hållas på andra orter om önskemål finns.

Vill du läsa mer om de olika delkurserna, dess innehåll och kostnad? Klicka på den delkurs du vill veta mer om ovan.

Du kan även ladda ner vår broschyr genom att klicka här.

Kontaktvi-är-stolta-mindre.png

Vi ser fram emot att prata med dig om Nettbuss YKB fortbildning, att svara på dina frågor och se vad som kan passa dig. Hör av dig till oss så går vi igenom dina önskemål och återkommer med offert om så önskas. 

Anna-Ståhl, Utbildningsledare

t: 0709-311032

e: anna.stahl@nettbuss.se

 

 

 

 

 

.