Från dröm till verklighet

Den 19 september arrangerade vi en överraskningsmatch på Gamla Ullevi i Göteborg, tillsammans med IFK Göteborg i Samhället, en del av fotbollsklubben IFK Göteborg. Matchens spelades av två skollag; ett bestående av elever från Siriusskolan i Bergsjön och ett bestående av elever från Utmarksskolan i Kortedala. Lagen var mixade är både tjejer och killar i åldern 7-13 år. 
 
Överraskningsmatchen är ett av flera initiativ som handlar om att levandegöra samarbetet mellan Nettbuss Bus4You och IFK Göteborg i Samhället samt visa hur det ideella och näringslivet kan verka tillsammans för att bryta barriärer.
 
Strax efter 14:00 stod vi redo med två av våra fina Nettbuss Bus4You-dubbeldäckare för att hämta upp barnen efter skoldagens slut. IFK Göteborgs spelare Amin Affane och Kristopher Da Graca var med. Dessa två spelare skulle agera coacher till de två lagen under eftermiddagen. Barnen visste på förhand att de skulle spela en fotbollsmatch men inte att den skulle spelas på en av Sveriges finaste och bästa arenor – Gamla Ullevi.
 
Väl framme i omklädningsrummet på arenan väntade snyggt upphängda matchställ, specialframtagna just för denna match. Ett lag spelade i IFK Göteborgs ordinarie hemmaställ med Nettbuss Bus4Yous logotype på ryggen och det andra laget spelade i IFK Göteborgs ordinarie bortaställ, även dessa med Nettbuss Bus4Yous logotype på ryggen.
 
In på arenan marscherade barnen till IFK Göteborgs traditionella inmarschsång; Joel Almes ”Snart skiner Poseidon”. Både domare och kommentator stod redo för att starta igång den kanske mest betydelsefulla matchen någonsin!
 
Att skapa en framtidstro och integrera barn och ungdomar i vårt samhälle är enligt oss en av de viktigaste uppgifterna vi har och här måste vi alla hjälpas åt!  Bara en sådan sak att faktiskt kunna lämna sin stadsdel på ett tryggt och säkert sätt är något vi på Nettbuss Bus4You möjliggjort. Vi har även fått barnens föräldrar att känna sig trygga i att vi skulle ta väl hand om deras ögonstenar.
 
De barn som spelade denna överraskningsmatch har IFK Göteborg-spelarna som sina stora idoler. Deras högsta önskan är att en gång få lov att spela fotboll på elitnivå och de drömmer om att få spela på en stor, fin arena - på riktigt. Genom vårt och IFK Göteborgs fina samarbete har vi hjälpt några av dessa barns drömmar att faktiskt gå i uppfyllelse! 

bildrad ifk.png