Res rosa i oktober med Nettbuss Bus4You


Under oktober månad färgas Nettbuss Bus4You rosa! Våra förare och medarbetare bär Cancerfondens Rosa Band på sin uniform och varje vecka inleder vi nya insamlingskampanjer på våra sociala kanaler. Detta för att vi är med i kampen att besegra cancer. Varje år får 61 000 personer i Sverige ett cancerbesked, av dessa är 8000 bröstcancerdiagnoser – den vanligaste formen av cancer bland kvinnor.

Cancerfondens vision är att besegra cancer och målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. Forskning är avgörande för att fler ska överleva cancer och för att bedriva framgångsrik sådan krävs pengar, tid och tålamod. Därför är alla bidrag viktiga! 

Vi på Nettbuss Bus4You har skänkt 10.000 kronor och är en företagsvän till Cancerfonden. Vill du också bidra? Då kan du swisha valfritt bidrag till Cancerfonden på nummer 9019514.

Tillsammans gör vi skillnad!

Följ oss gärna Facebook och Instagram ta del av berättelserna från några av våra underbara, kvinnliga förare


Elynora, 35 år, är en av våra fantastiska förare som bär rosa i oktober för att delta i kampen mot bröstcancer!
💜
”När jag inte jobbar är jag med min familj som består av mina fem barn, man, hund och minigris. Jag är en datanörd som älskar att åka skateboard och att tatuera nära och kära. I grunden är jag utbildad speciallärare för barn med diagnos men när min son Viggo fick diagnosen autism behövde jag byta bana. För fyra år sedan tog jag mitt D-kort och sedan i maj har jag kört för Nettbuss Bus4You. Jag älskar det! Jag känner mig fri när jag är ute och kör och jag får så mycket uppskattning av både kollegor och våra gäster. Folk blir lite förvånade över att se en ung tjej bakom ratten och det gör mig extra stolt. Man måste ha skinn på näsan när man är kvinna i en mansdominerad bransch. Är man beredd för att ge fin service och hjälpa människor är bussförare det bästa jobbet man kan ha!”

Charlotte, 30 år, är en av våra underbara förare som bär rosa i oktober för att delta i kampen mot bröstcancer! 💜
”Jag bor strax utanför Karlstad med min sambo och mina två barn. Jag är en kreativ person som älskar att renovera möbler och inreda. I oktober firar jag två år som förare hos Nettbuss Bus4You. Bussförargenen kommer från min pappa, det är honom jag ska tacka för att jag är här idag. Jag har många gånger fått frågan om det verkligen är lilla jag som ska köra den stora bussen, men när vi är framme kommer de fram och säger att jag är en av de bästa de har rest med. Det gör mig så lycklig och jag älskar att kunna visa att tjejer kan köra buss. Vi behöver fler kvinnor i branschen och jag vill hälsa till dem som funderar på att bli bussförare att - bara gört!” 

Anette är en av våra sprudlande förare som bär rosa i oktober för att delta i kampen mot bröstcancer! 💜
”Jag firar 20 år som bussförare i år och min familj är en riktig ”fordon-familj”, då min son kör budbil och min man också är bussförare. När jag inte kör buss promenerar jag med vår pudel, stickar eller tränar yoga. Jag fick upp ögonen för yrket redan i tonåren när min barndomskompis mamma och en kvinna på gården körde buss, de sken upp varje gång de pratade om sina liv som busschaufförer. Det är många män i yrket men jag tycker att det är enklare att arbeta med män. Det är ett underbart jobb om man gillar att träffa människor och man får känslan av frihet samtidigt som man måste ta stort ansvar. Kort och gott kan jag sammanfatta det med att säga att jag älskar att ratta stora och små fordon!”

Pirjo är en av våra coola glädjespridande förare som bär rosa i oktober för att delta i kampen mot bröstcancer! 💜
"Jag är ursprungligen från Finland men har bott i Sverige väldigt länge, men min finska ådra med att basta med björkris försvinner aldrig. Efter mer än 25 år av att köra Biblioteksbussen i Göteborg ville jag testa något nytt och fick upp ögonen för Nettbuss Bus4You. Det bästa med jobbet är alla trevliga gäster och kollegor, samt bekvämligheten att köra bussen eftersom man vet att alla andra också har det bekvämt. Både män och kvinnor kommer fram och säger att jag kör bra och det är den bästa bekräftelsen man kan få! Det är en ära att få dela glädjen med våra fantastiska passagerare när de är på resande fot och på väg till något roligt. Det får mig att känna mig speciell!

 

nettbuss travel ab företagsvän cancerfonden.pdf Nettbuss Travel AB företagsvän Cancerfonden.pdf