Tillsammans för klimatet - Earth Hour 2017

Du som reser med Nettbuss Bus4You är klimatsmart – du har gjort ett bra val för hållbart resande. I linje med vårt hållbara arbete vill vi delta i Earth Hour, världens största miljömanifestation, som infaller den 25 mars mellan klockan 20:30 och 21:30. Det är ett initiativ som drivs av Världsnaturfonden WWF för att ta ställning och engagera sig i klimatfrågor.

Med anledning av Earth Hour kan du i samband med din bokning välja att aktivt stödja klimatarbetet för vårt jordklot genom att skänka 10 eller 25 kronor till Världsnaturfonden WWF. Världsnaturfonden WWF arbetar med hållbarhetsprojekt för att bevara jordens unika djur- och naturmiljöer och din gåva går oavkortat till projekt för Svensk Natur. Summan du lägger dubblar vi upp och kampanjen pågår till den 27 mars 2017.

Nettbuss Bus4You är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och vi arbetar aktivt för att verksamheten ska göra minsta möjliga påverkan på miljön och människors hälsa. Naturskyddsföreningen skriver att en resa märkt med Bra Miljöval ger låg klimatpåverkan och begränsade utsläpp av hälsoskadliga ämnen. Miljömärkningen ställer krav både på utsläpp från själva fordonet och från produktionen av elen eller bränslet som används för att driva fordonen. Det blir helt enkelt så mycket resa för så lite energi som möjligt. Men det räcker inte med det. Företag ska också investera pengar i konkreta miljöförbättrande projekt – som till exempel kan handla om att göra resorna ännu energisnålare i framtiden. När du väljer en resa som är märkt med Bra Miljöval minimerar du din miljöpåverkan.

Läs mer vad du kan göra för vår miljö här. Läs också gärna mer om vad Naturskyddsföreningen skriver om persontransport märkt med Bra miljöval här 

kort banner.png

sidecolumnearth.png