1011 barn får äta sig mätta i jul

Kampanjen och insamlingen har nått sitt slut och tillsammans har vi samlat in 303.300 kronor som nu oavkortat går till Giving People. Pengarna är öronmärkta för julmatkassar och 1011 barn kommer nu få möjligheten att äta sig mätta i jul. Tack till alla er som rest med oss, gillat och delat budskapet på Facebook och själva bidragit med pengar. Tillsamamns har vi gjort skillnad för över 1000 familjer som nu får en bättre jul!


Många barn och dess familjer lever i fattigdom i Sverige. Julen närmar sig och det finns föräldrar som känner oro för att inte kunna ge sina barn en fin jul. Vi vill göra skillnad!
Därför har vi startat upp ett samarbete med hjälporganisationen Giving People som fokuserar på barn i Sverige som lever i fattigdom. Giving People arbetar året runt för att förse behövande barn med mat, kläder och möjlighet till en trygg barndom. Det finns en kvarts miljon utsatta barn i Sverige och mörkertalet är stort. Hjälpen är många gånger livsavgörande för att förhindra social utsatthet och långtgående konsekvenser för de barn som drabbas.
Förra året hjälpte Giving People mer än 1250 familjer att få julmat och/eller julklappar och nästan 5000 barn fick julklappar tack vare olika insamlingar. Vi vill försöka hjälpa ytterligare 1000 barn att kunna äta sig mätta i jul.

Tillsammans kan vi hjälpa barn och föräldrar att få en bättre jul!

matkassarbanner2_1011_.png


Om Giving People
Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att förebygga samt motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. Organisationen levererar akut hjälp till barnfamiljer över hela Sverige.
Läs mer om Giving Peoples arbete genom att klicka här
Pressrelease, utgiven den 1 december 2016
Pressrelease, utgiven den 21 december 2016
Foto: Amanda Liljevall

 

sidecolumngiving.png