Vi kör för att minst 800 äldre ska få äta sig mätta i jul

Uppdatering den 22 december 2017

Vi nådde målet och 831 av våra seniorer får lov att äta sig mätta i jul!
Vi tycker inte att någon ska behöva vara hungrig och det skär i hjärtat att veta att nästan en kvarts miljon seniorer i Sverige är både ensamma och ekonomiskt utsatta till den grad att de inte har råd att äta sig mätta. Vi samarbetar därför med Giving People Senior - en hjälporganisation som arbetar för att motverka och förebygga ensamhet och fattigdom bland äldre i Sverige. 
Från den 6 december och fram tills idag har vi kört med målsättningen att samla in till minst 800 julmatkassar för våra seniorer. Och vi nådde målet med råge. Hela 249.300 kronor har vi samlat in. Pengarna går oavkortat till Giving People Senior och är öronmärkta till mat. 

Tusen tack till alla er som engagerat er! Det känns helt underbart att veta att 831 seniorer nu får möjlighet att äta sig mätta, och kan få en betydligt bättre och tryggare jul.

gpsapsis.png
Nästan en kvarts miljon människor över 65 år i Sverige lever i fattigdom och ungefär 33.000 av dessa lever i det som kallas absolut fattigdom. Det känner vi att vi måste ändra på! Vi samarbetar därför med hjälporganisationen Giving People Senior och fram till den 22 december 2017 kommer vi att köra för att minst 800 äldre ska få äta sig mätta i jul.

Giving People Senior är en hjälporganisation som arbetar för att motverka och förebygga ensamhet och fattigdom bland äldre i Sverige. Anledningen till att vi valt att samarbeta med Giving People Senior är, förutom att de har hjärtat på rätt ställe, att vi vet att 100% av det vi samlar in faktiskt går till de behövande.

Även förra året samarbetade vi med Giving People och hade som mål att köra för att minst 1000 barn skulle få äta sig mätta under julen. När kampanjen och insamlingen nådde sitt slut hade vi samlat in 303.300 kronor som oavkortat gick till Giving People. Pengarna var öronmärkta för julmatkassar och 1011 barn fick på grund av detta en bättre jul. Det var en helt underbar känsla. Det sådde också ett frö att göra en liknande sak för våra äldre i Sverige.  

Insamlingen
Initialt har vi nu skänkt 100.000 kronor till Giving People Senior, vilket motsvarar 333 julmatkassar. Från och med den 6 december 2017 skänker vi 5 kronor för varje såld resa. Du som reser med oss kan själv skänka 5, 10 eller 50 kronor i samband med din biljettbokning. Vi kommer utöver detta ha aktiviteter i våra sociala medier; Facebook och Instagram så följ oss gärna där. Insamlingen pågår fram till den 22 december 2017.  

Tillsammans kan vi hjälpa våra äldre i Sverige att få en bättre jul!

Om Giving People Senior
Giving People Senior är en hjälporganisation som arbetar för att motverka och förebygga ensamhet och fattigdom bland äldre i Sverige. De vänder sig till människor, 65 år och äldre, som behöver kortsiktig hjälp för att klara sig ur en svår ekonomisk situation och bryta något som på sikt kan bli en permanent fattigdom. För de äldre som redan lever i fattigdom kan Giving People Senior ge hjälp som på sikt innebär en väg ut ur fattigdomen. Giving people Senior lägger även mycket stort fokus på den ensamhet som drabbar många äldre. Att ha ett litet nätverk och social kontakt kan många gånger vara lika viktigt som de ekonomiska aspekterna.

Vill du läsa mer om Giving People Senior kan du göra det genom att klicka här.  
Vill du lämna ett ekonomiskt bidrag gör du det via:
Swish: 123 5931472
Bankgiro: 5196-8451

Organisationsnummer: 802507-0643

Behöver du hjälp eller någon du känner hjälp?
Du som är över 65 år kan söka hjälp om du har svårt att få pengarna att räcka. Gå in här och fyll i din ansökan. I bland känns det motigt att be om hjälp men vi tycker inte att man ska vara rädd för det. Nästa gång kanske man själv har möjlighet att hjälpa någon annan.

apsissenior.png