Vi kör Gatans Lag till fotbolls-VM

Vi är både stolta och glada över att Nettbuss Bus4You kommer att ta Gatans Lag FF till fotbolls-VM, bokstavligt talat! 
Gatans Lag FF är en fotbollsförening som vänder sig till människor som lever eller har levt i hemlöshet, missbruk eller kriminalitet. Gatans Lag FF är medlem i SvFF (Svenska fotbollsförbundet) och visionen är att besegra just hemlöshet, missbruk och kriminalitet genom fotboll. Detta genom att skapa motivation och kraft hos spelarna att själva förändra sin levnadssituation med hjälp av gemenskap och aktivitet.
 
Gatans Lag representerar Sverige i den internationella turneringen fotbolls-VM för hemlösa som spelas årligen. I år går Homeless World Cup av stapeln mellan 28 augusti och 5 september på Rådhusplassen i centrala Oslo. Det som spelas är Street Soccer, variant av gatufotboll. Man spelar 4 mot 4, på en plan med mått på 16x22 meter. Fotbolls-VM för hemlösa är turneringen som ger möjlighet för spelarna att visa på hur fotboll kan förändra liv över hela världen. Gatans Lag plockar till VM ut de spelare som deltagit på flest träningar och visat mest engagemang. Som spelare får man bara spela ett VM. Detta för att så många som möjligt ska få chans att delta och kunna inspirera andra.

Gatans Lag är en helt ideell organisation och för att kunna bedriva sin fantastiska verksamhet behövs ekonomiska bidrag. När vi fick frågan om vi kunde bidra med resan till och från VM fanns ingen tvekan. Vill du också hjälpa till? I samband med din biljettbokning ger vi dig möjligheten att skänka 5, 10 eller 100 kronor. Pengarna går oavkortat till Gatans Lag. Du kan även swisha ett frivilligt bidrag till Gatans Lag: 1234677662. Inget bidrag är för litet och det gör skillnad!
 
·         Ambassadörer som jobbar aktivt med Gatans lag är Henke Larsson och Pia Sundhage.
·         www.homelessworldcup.org är länken om du vill läsa mer om VM.
·         www.gatanslag.se är länken om du vill läsa mer om Gatans Lag.
 
Kändismatch på Kulturkalaset i Göteborg - Möt oss och heja fram Gatans Lag!
För att öka kännedomen kring Gatans Lag kommer en träningsmatch där Gatans Lag möter svenska kändisar att spelas. Kändismatchen spelas i Göteborg, vid Stora Teatern den 16/8 runt kl 17:00 och detta är en del av Kulturkalaset. De kändisar som är klara att möta Gatans Lag är bland annat Glenn Hysén, Kennet Andersson och Sofia Dahlström. Spelare från IFK Göteborg kommer att medverka, Ingvar Oldsberg kommer att kommentera matchen och skådespelaren Kjell Bergkvist kommer att sälja korv.  

Kändismatchen är ett tillfälle att sprida informationen vad gemenskap och fotboll har för fantastiska effekter i vårt samhälle. Det är också ett tillfälle att få in frivilliga (och nödvändiga) ekonomiska bidrag till Gatans Lag. Laget är i behov av pengar för att kunna köpa in material såsom bollar, träningskläder, skor mm. Genom försäljning av korv, kaffe, armband, lotter etc. samt kommunikationen av sitt swishnummer hoppas organisationen kring Gatans Lag att få bidrag som gör att de kan fortsätta sitt viktiga arbete. 

I samband med Kändismatchen kommer vi att ställa upp en av våra fina dubbeldäckare utanför Storan i Göteborg. Kom gärna och träffa oss, och heja på under fotbollsmatcherna. Du kan också vara med i vår tävling där du kan vinna en superfin iPhone 7s eller resecheckar för resor med Nettbuss Bus4You. Vi finns på plats under tiden kändismatcherna pågår.

Vi hoppas att vi ses!
 

 gatans_lag_logo.png