Hållplats Testebovallen invigd - med puckkastning

testebovallen_puckkastning.jpg

Närmast stolpen vann.

testebo_konståkningstjejer.jpg

Medlemmar ur Gävle
Konståknngsklub bjöd på
isdans och frisbee-regn.

Hållplatsen utanför Testebovallen utmed Linje 3 i Strömsbro invigdes den 28-29 december. Detta i samband med en hockeycup för U10 och U11.
Över 200 personer kastade puck mot en mobil hållplatsstolpe – därefter var hållplatsen formellt invigd.

Hållplatsen utanför Testebovallen hette fram till i augusti Stålbogatan. I samband med att hållplatsen renoverades våren 2014 bestämde sig X-trafik och Nettbuss Stadsbusarna för att döpa om den till Testebovallen.

Under den så kallade XL-Cupen i regi av föreningen Hille/Åbyggeby invigdes hållplatsen av över 200 personer som kastade puck mot en mobil hållplatsstolpe utplacerad på isen.
Den som lyckades få sin puck närmast stolpen fick ett bonuspris från Nettbuss Stadsbussarna.

Utanför Testebohallen stod förare Ida Wennman och höll värmestuga i en biogasbuss. Båda dagar bjöd på minusgrader under 10-strecket, så bussen var ett värmande inslag vid sidan av grillade hamburgare och nygräddade våfflor.

De som passade på att ladda sitt resekort med Reskassa hos Ida, hade möjligheten att delta i en tävling med upp till 500 kronor i värdecheckar som pris.
Grattis! Ni vann: 1:a pris Gunilla Lindbom, 2:a pris Inger Persson, 3:e pris Erika Ohlsson.

De två dagarna bjöd även på uppvisning från några av medlemmarna i Gävle Konståkningsklubb som också fixade "frisbee-regn" över publiken.

Via hållplats Testebovallen och Linje 3 kan utövare av såväl hockey, som curling, konståkning, fotboll och innebandy på ett smidigt sätt komma till träningar och matcher.