Info om Corona Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. 

Läs mer om cookies >>

Vanliga frågor innan resan

Biljetter

Vi säljer inte biljetter ombord med undantag för linjen Västerås-Arlanda flygplats. Biljetter kan köpas via nettbuss.se, via 0771-151515 eller via våra återförsäljare. Ska du resa sträckan Västerås - Arlanda flygplats går det bra att köpa biljett av föraren. Det kostar 20 kronor extra utöver biljettens ursprungliga pris (det som återfinns på nettbuss.se).

Det är alltid billigast att köpa biljett via vår webbsida, www.nettbuss.se

Biljetter för Nettbuss Bus4You och Nettbuss express är inte personliga. Du kan alltså köpa biljett för någon annan som ska resa. Det viktiga är att den som reser har biljetten. Den som reser ska kunna styrka sin ålder och rätt till rabatt, om exempelvis en ungdom- eller studentbiljett köpts.

Det räcker med att ange biljettnumret för föraren. Det finner du under QR-koden på biljetten. Du kan även få hjälp med utskrift av biljetten på våra försäljningsställen.

Vänligen kontakta kundtjänst så hjälper vi dig. Vi nås på 0771-151515. Du kan även vända dig till din närmsta återförsäljare.

Biljetten gäller endast till den avgångstid som biljetten köpts till.

Vi stannar endast på de hållplatser som anges i vår tidtabell och biljetten gäller endast till den sträcka som biljetten köpts för

Ja, bussen kan bli fullbokad och vi rekommenderar att köpa biljetten i god tid.

Vi säljer endast deras biljetter i våra kanaler. Dessa transportörer har sina egna bussar, egna förare, egna kategorier för rabatterad resa, egna resevillkor mm. Dock gäller våra regler för själva biljetten (såsom köp, betalningsalternativ, bekräftelse, avbokning, ångerrätt etc).

Platsreservation

Ja, i samband med bokningen kan du reservera den plats du önskar. I de fall turen körs av en inhyrd buss är det inte alltid att det går att reservera en specifik sittplats. Då visas inte heller sätesöversikten vid bokningstillfället. Du som anger din e-postadress i samband med bokningen ges möjligheten att köpa till platsreservation även efter slutfört köp. Detta förutsatt att det finns möjlighet att reservera ett specifikt säte på just den specifika avgången.

Alla som reser med Nettbuss Bus4You och Nettbuss express får en sittplats. Har du specifika önskemål om vart i bussen du vill sitta bör du reservera din favoritplats. Dessutom är du då garanterad att sitta på samma plats under hela resan.

Det går endast att reservera plats i samband med biljettbokningen.

Avbokning & ombokning

Avbokningsskydd kan endast köpas samtidigt som biljetten. Däremot kan du boka om din biljett mot en avgift. Mer om detta på sidan för avbokning och ombokning.

Vänligen ring oss på 0771-151515 direkt efter genomförd bokning. Om det finns möjlighet att korrigera biljetten innan passerad avgångstid kan vi mot en avgift hjälpa till. Hänsyn måste tas till våra öppettider.

Ja, det går fint så länge du bokar om biljetten minst två timmar innan avgångstiden som du har för din biljett.

Premiummedlem & saldo

Premium är vår bonusklubb. Att vara Premiummedlem är gratis och det ger dig som reser med Nettbuss Bus4You och Nettbuss express tillgång till nyheter och kampanjer. Våra erbjudanden riktas många gånger unikt till dig som är medlem i Premium. Dessutom får du bonus på dina resor. Du 50% rabatt på avbokningsskyddet* samt en bra överblick på bokade resor. *Avbokningsskyddet kostar dock lägst 29 kronor.

Det kan du använda genom att logga in på ditt medlemskonto innan du köper din biljett.

När man påbörjar en bokning reserveras saldobeloppet och om inte bokningen genomförs släpps reservationen. Det kan dock ta ca 30 minuter.

Djur ombord

Ja, förutsatt att ditt djur är så pass litet att det får plats i en bur som får plats på ett säte (maxmått 50cm x 40cm x 40cm). Djur måste ha en barnbiljett 0-6 år och får således en egen plats.

Arbetande djur för funktionshindrade får medtas gratis.

Varför lämna kontaktuppgifter?

Vi skickar ut sms vid eventuella förseningar och annan aktuell information som berör resan. Det är dessutom lättare för vår kundservice att hitta din biljett om du skulle förlora den.

Ja, det gör vi ifall du vid bokningen anger att du vill ha din biljett via SMS och uppger korrekt mobilnummer.

Nej, biljetten kan endast skickas ut via SMS i samband med bokningen.

Bagage

Ett handbagage (maxmått 40x30x20 cm) samt en resväska (sammanlagt maxvikt 25 kg) får medtas utan extra kostnad. Du kan ta med ytterligare ett bagage (en väska max 25 kg) genom att lägga till extrabagage som produkt i samband med biljettköpet. Du kan ta med en golfbag, ett par skidor/en snowboard eller ett musikinstrument (max 20 kg) om du klickar i specialbagage i samband med biljettköpet.

Vi tar dessvärre inte emot cyklar ombord.

Ja, förutsatt att du reser tillsammans med ett barn. Barnvagn får medtagas gratis och förvaras ihopfälld i bussens bagageutrymme.

Vi tar dessvärre inte emot gods på bussen.

Vi tillåter ej vapen ombord.

Hållplatser & gränspassering

Vi stannar endast på de hållplatser som anges i vår tidtabell och biljetten gäller endast för den sträcka som biljetten köpts till.

Du kan behöva visa giltig ID-handling när du reser över landsgränser. Pass eller Nationellt id-kort (EES - EU - Schengen-medborgare) fungerar alltid. Det är ditt ansvar som resenär att ta reda på vilka regler som gäller vid gränspassering och information om det finns på polisen.se.

Tillgänglighet

Har du funktionshinder och planerar att resa med oss? Vänligen kontakta oss via info@nettbuss.se eller ring oss på 0771-151515 så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.

Komfortnivåer

Nja, inte riktigt. Nettbuss Bus4You är för dig som vill resa riktigt bekvämt till ett bra pris. Nettbuss express är för dig som är prisjägare. Både Nettbuss Bus4You och Nettbuss express tillhör Nettbuss Travel AB.

Alla avgångar i bokningsflödet på nettbuss.se är märkta med antingen Nettbuss Bus4You eller Nettbuss express. Du väljer vid bokning vilken komfortnivå du önskar; plus (1:a klass) eller ekonomi (2:a klass). Nettbuss express körs av våra samarbetspartners. Information om vilken samarbetspartner som kör den specifika avgången finns i bokningsflödet.

Våra bussar har två olika komfortnivåer vilket kan jämföras med första och andra klass på tåg, eller ekonomi och business på flyg. På Nettbuss Bus4You hittar du alltid komfortnivå plus och ibland även komfortnivå ekonomi. I våra dubbeldäckare finns plus alltid på övervåningen i den främre delen av bussen och ekonomi alltid på undervåningen. I vissa av våra bussar finns komfortnivå ekonomi även i den bakre delen av bussen. Komfortnivå plus innebär att du reser i sköna skinnfåtöljer, med benstöd för bästa sittkomfort och utrymmet för benen är väl tilltaget. Komfortnivå plus har en rad med enkelsäten, och en rad med dubbelsäten (1+2 sittning) och dessa fåtöljer återfinns i främre delen av bussen. Ombord finns gratis WiFi (4G) och eluttag vid varje fåtölj. Nettbuss express har endast komfortnivå ekonomi. Här sitter du i komfortabla, fällbara standardsäten som är gjorda för långa resor. Komfortnivå ekonomi har två rader med dubbelsäten (2+2 sittning). Du kan reservera din specifika favoritplats för att få en än mer behaglig resa. Gratis WiFi och eluttag finns ombord på de allra flesta bussar som körs av Nettbuss express.

Barn ombord

I Sverige är det lag på att alla över tre år som åker buss ska använda bälte, om det finns. För att bältet ska hamna på rätt plats på kroppen för små barn är det lämpligt att använda en bälteskudde. Ombord finns begränsat antal bälteskuddar. För barn under tre år finns inga riktlinjer. Källa: ntf.se

Barn under 7 år får inte resa ensamma på våra bussar.